•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Noć srpskog filma u DKSG

Dom kulture “Studentski grad”

NOĆ SRPSKOG FILMA

16.00 – 24.00, Velika sala

U saradnji sa Filmskim centrom Srbije

16.00 - 18.00

ZLOGONjE r. Raško Miljković, 2018, 90’

Zlogonje je priča o desetogodišnjem Jovanu koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. Stidljiv, samosvesan i bez mnogo prijatelja, on u svojoj mašti često beži u svet gde je superheroj koji se bori protiv kriminala i koji nije ograničen sopstvenim telom.

No
ć srpskog filma je ovog puta humanitarnog karaktera, te se ulaznice za projekciju ovog filma neće naplaćivati, već će posetioci umesto ulaznica, sms-om: 621 na 3030 dati doprinos u lečenju glavnog glumca filma, malog Mihajla.

18.00 - 20.00

KRALj PETAR r. Petar Ristovski, 2018, 125’

Petar Karađorđević, kao mlad proteran je iz Srbije od strane suparničke dinastije Obrenović.Nikada nije uspeo da napravi čvrstu vezu sa zemljom iz koje je potekao, narodom čiji je potencijalni kralj, niti titulom koja mu po pravu pripada. Spletom istorijskih okolnosti, vraća se u domovinu, uvodi parlamentarnu demokratiju na dvor i započinje obnovu Srbije..

20.00 - 22.00

TAKSI BLUZ r. Miroslav Stamatov, 2019, 88’

Glavni junak ove priče je Marko, simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista. Naizgled jedan normalan dan na poslu pretvoriće se u haos kada se u njegova kola ušunja dečak Damir koji je pobegao iz doma za nezbrinutu decu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju jedne noći iznedriće gomilu suludih situacija koje će se smenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

22.00 - 24.00

JUŽNI VETAR r. Miloš Avramović,2018, 125’

Iako u svakom smislu izuzetno povoljan i potencijalno veoma isplativ, geostrateški položaj Srbije tokom istorije prouzrokovao je mnogo više negativnog za ljude koji su živeli na ovom prostoru. Tokom poslednjih par decenija, ovakav položaj uslovio je da se Srbija kao „raskrsnica puteva“, i definitivno nađe na takozvanom „putu droge“, koji Bliski istok spaja sa Evropom.

Pre svake projekcije dugometražnih filmova biće prikazan po jedan kratki film: EHO, ISTI, MALIŠAN, SUVOZAČI

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...