•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Monica Bellucci - Volim da istražujem tamnu stranu?

Gospođo Bellucci, da li dobijate više posla jer ste lepi?

Znam da lepota izaziva određenu radoznalost. Ali, kako je rekao Oscar Wilde, lepota je duga samo pet minuta ako nemate ništa drugo da bi održali tu radoznalost. Mislim da ne bih napravila ovakvu karijeru da sam samo divna. Režiseri vas ne zovu zbog vaše lepote već zbog vašeg talenta.

Da li je vaš izgled ikada bio prepreka za vas?

Da, naravno - posebno zato što sam došla iz modnog biznisa. Bio je to dvostruki problem; moda i lepota su najgore stvari koje se mogu ostvariti ovom karijerom. Zato što sam lepa svi misle da sam glupa. Ali to je kao maska i morate razbiti masku da pokažete da postoji nešto drugo iza toga. Morate pokazati ko ste vi da biste naterali druge da vas otkriju.

Da li zbog toga često birate ekstremne uloge?

Mozda da.

Da li se i dalјe osećate kao da morate da se dokažete?

Ne drugima, nego sebi.

Stvarno?

Naravno! Moram da istražujem. Ako bi neko došao meni sa novom idejom ili nečim što bi bila rizična stvar, ja bih to učinila ako sam zainteresovan. Volim filmove koji donose mnoge diskusije. Iz mog iskustva, svaki put kada radim filmove oni stvaraju ovakvu vrstu situacija. Poput Irreversible, The Passion of the Christ, Malena; tako je zanimlјivo. Volim da istražujem tamnu stranu čovečanstva. Zato sam i glumac.

Da li volite da povremeno pregledate te filmove?

Ne, ne mogu da gledam film dva puta. Ili možda mogu da vidim film nakon mnogo godina, jer sam upravo gledala Malenu, što je bilo smešno ponovo gledati. Potrebno mi je mnogo godina da ponovo pogledam film jer je tako teško biti objektivan u vezi toga. I dosadno mi je da gledam sebe.

Vaš muž Vincent Cassel je takođe glumac. Kakav je to osećaj videti ga preobraženog u lik na ekranu?

Kada sam gledala Mesrine, bila sam stvarno šokirana jer sam videla zaista odličan nastup; Nisam mogla da ga prepoznam. Samo jedan deo kada je razgovarao sa svojom decom u zatvoru, razmišlјala sam o tome kako se kreće sa svojim detetom, ali osim toga ... Bilo je stvarno lepo i dirlјivo videti tako veliko izvođenje.

Da li vas dvoje diskutujete o svom radu i filmovima?

Ništa. Vincent i ja smo u dva različita sveta. Ne poznajem njegove prijatelјe; on ne zna moje. Ne viđamo iste lјude. Mi nemamo isti život. S vremena na vreme dolazim iz svog sveta, on dolazi iz svoga sveta, i mi se susrećemo. Ali mi smo dve različite životinje. Ja sam tako nezavisna i on je tako nezavisan, tako da mislim da je to jedini način da budemo zajedno.

Da li je teško odgajati tako vašu decu?

Ne.

Da li vaše kćerke razumeju šta je konkretno što njihovi roditelјi rade za život?

Nedavno mi je moja kćera rekla: “Ne mama, želim da budem kao ti. Ne želim da radim. Samo želim da budem majka i kada odrastem moja ćerka će raditi.” I ovo je savršeno jer ona misli da ja ne radim. Rekla je: Život je lep, uvek smo u hotelima i kućama, to je sjajno. Tako sam srećna zbog toga. To znači da sam stalno sa njom.

Jednog dana hoće li želeti da bude glumica kao vi?

Nadam se da ne.

Zašto?

Zato što je to poseban posao, ali ako mi kaže da želi da bude vitez, neću reći ne zato što mislim da je divno imati strast u životu. Ako će njena strast nastupiti tada, onda ona mora to da uradi.

Oni su ipak pojedinci…

Da, ona to želi ili ne. Ako ima strast, to je sjajno, ali to je tako težak posao - divan, ali težak. Ona mora da se nosi sa toliko stvari. Bolјe je raditi ovaj posao kada nemate roditelјe koji dolaze iz posla. Vincent-ov otac je glumac i zbog toga mu nije bilo lako pronaći sopstveni identitet.

Da li je vaša porodica bila slična?

Dolazim iz sasvim druge porodice, tako da je lakše. Ali kada dolazite iz porodice u kojoj su svi oni glumci, poređenje postaje normalno za druge i to može biti veoma teško za vas. Znam da je Vincent morao da se bori da nađe svoje mesto zbog svog oca.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...