•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)

Završno poglavlјe sage “How to Train Your Dragon” je vizuelno zadivlјujuće i emocionalno zadovolјavajuće, sa zaklјučkom koji roditelјe u publici može ostaviti malo tužnim.

Prvi film nas je upoznao sa nespretnim Viking dečakom po imenu Hiccup (Jay Baruchel) - koji je takođe sin žestokog Chieftain-a - i poznatog opasnog zmaja po imenu Toothless. Na Hiccup-ovom stenovitom ostrvu Berk, mladi lјudi su bili trenirani da ubijaju zmajeve, ali se Hiccup sprijatelјio sa Toothless-om nakon što je prvobitno ranio Night Fury zmaja, i čak je napravio protetski rep za njega. Prateći njihov primer, Berkijanci su saznali da se mogu sprijatelјiti i da se zmajevi mogu sprijateljiti s njima.

Sada je Hiccup-ov otac nestao, a Hiccup se bori da zauzme njegovo mesto kao vođa. U međuvremenu, Berk se bori da se brine o zajednici koja jedva može da sadrži zmajeve koji znatno nadmašuju broj lјudi.

U ovom trećem filmu u fokusu su dva nova lika, i ispostavlјa se da Toothless nije poslednji od njegove vrste. Dolazi bela ženka, koju je Astrid (America Ferrera) nazvala Light Fury, a scena pokušaja Toothless-a da se udvara sa ljupko čudnim plesom za parenje je jedan od najvažnijih događaja u filmu. Ali ona je deo razrađene zamke od strane nemilosrdnog lovca na zmajeve Grimmel the Grisly-a (F. Murray Abraham), koji je odlučan da ubije Toothless-a i još onoliko drugih zmajeva koliko može. Hiccup, Astrid i drugi Berkijanci rade zajedno kako bi Grimmel-a držali podalјe od njihovih zmajeva i iz Hidden World-a, tajnog skloništa za zmajeve.

Ponekad šala u filmu može biti previše glupa, a reintrodukcija likova može biti pomalo nezgodna, posebno kada jedan od tinejdžera pokuša da flertuje sa Hiccup-ovom majkom Valka-om (Cate Blanchett). Scenario je takođe oslablјen glupim uvredama između blizanaca, i preterano korištenom pričom o tome da li je par spreman za brak. Međutim, uvodna scena oslobađanja zmajeva u kavezu je uzbudlјivo postavlјena i film postaje bolјi sa svojim dublјim temama. Likovi moraju ponovo da razmisle o svojim idejama o tradiciji, promeni, o tome šta čini dom i gubitak kao "deo dogovora koji dolazi s lјubavlјu."

Film koji ostavlјa bez daha daje prikladnu pratnju emocionalnim borbama likova. Majstor snimatelј Roger Deakins bio je savetnik na sva tri filma i pretpostavlјamo da je odigrao ulogu u razvoju izuzetnog kvaliteta prirodnog svetla, posebno u scenama letenja i zadivlјujućem fosforescentnom susretu. Vizuelne slike nas drže u bogatom svetu fantazije - varijacije u vrstama zmajeva nastavlјaju da zasleplјuju - one koje se uvek zasnivaju na lјudskim strahovima i osećanjima koja su veoma realna i veoma potresna.

Žanr:animacija, akcija, avantura
Godina:2019
Reziser:Dean DeBlois
Scenario:Dean DeBlois, Cressida Cowell
Uloge:Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham
Uzrast:PG
Box office:145.7M USD
Studio:DreamWorks Animation, Mad Hatter Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:104 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...