•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gloria Bell (2018)

Režiser Sebastian Lelio kreirao je istoriju na dodeli nagrada Akademije 2018, kada je Čileu doneo prvu nagradu za najbolјi strani film. Iako film za koji je osvojio, A Fantastic Woman, gotovo izgleda da bi mogao biti naslov njegovog celokupnog opusa: iznova i iznova kupa svoje ženske subjekte - od plesnog razvoda u Gloria 2013. do fantastičnog trans pevača noćnog kluba do pravoslavnih lјubavnica lezbejki u prošlogodišnjoj Disobedience - u nekoj vrsti nežnog, punopravnog čovečanstva koje drugi autori, a kamoli mainstream Hollywood, retko obrađuju.

Naslovni lik u njegovom veselom rimejku Gloria na engleskom jeziku čini se običnim gotovo bilo kojom merom (u stranu nezgodne istine o jagodičnim kostima filmske zvezde Julianne Moore). Kao pedesetogodišnji agent osiguranja Los Angelesu, ona struji uglavnom ne viđena između posla i stana i njena polu-nesvesna deca (Michael Cera i Caren Pistorius) - ne toliko zlostavlјana kao benigno izbrisana u kasnom srednjem veku.

Ali ona i dalјe živi za male stvari, kao što je odlazak u mračne diskoteke gde se drugi slični anonimni ljubitelji osamdesetih prepuštaju plesnom podijumu. Tu upoznaje Arnolda (John Turturro), odnedavno samca i biva skoro trenutno očarana - iako ne onoliko koliko je dostupan, ili dostojan, kako se to čini.

Kroz sve to, Gloria nastavlјa dalje: ​​peva divlјe uz auto-radio, čavrlјajući prijatelјski kroz bikini voskanje, drogirajući se na podu dnevne sobe. I Moore - ranjiva, ali neustrašiva - živi svaki trenutak u svojoj koži, fantastična do poslednjeg veličanstvenog kadra Glorie Bell.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2018
Reziser:Sebastián Lelio
Scenario:Alice Johnson Boher, Sebastián Lelio
Uloge:Julianne Moore, Alanna Ubach, Michael Cera
Uzrast:R
Award:1 niominacija
Studio:Fabula, FilmNation Entertainment
Zemlja:Chile
Jezik:engleski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila