•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Alita: Battle Angel (2019)

Dugogodišnji projekt James-a Cameron-a, kralј sveta predao je uzde Alite: Battle Angel specijalisti Austin-ovog žanra Robert-u Rodriguez-u, dok je ostao kao producent i ko-scenarista. Izbor režisera ima apsolutni smisao, jer su oba pozitivno evangelistička u pogledu digitalnog snimanja filmova i pripovedački nastrojenim efektima.

Zasnovano na Yukito Kishiro-oj mangi Gunnm (koja se prevodi kao "San Oružja") i popularizovana na zapadu kao Battle Angel Alita, (filmska adaptacija koja se opredelјuje za sopstvenu varijaciju u Aliti: Battle Angel), zaplet je u susretu i sporednoj priči Pinocchio i RoboCop-a. Specifični uticaj volјene satire Paul-a Verhoeven-a, kao i njegovog nastavka Total Recall, koji je glumio Arnie, očigledan je tokom čitavog perioda. Tu je u Mahershala Ali-evojMichael Ironside pristalici, i njegovoj vezi sa misterioznim Big Bad-om (Ed Norton u trepni i propustićeš je ulozi), i veoma jako prisutan u produkcijskom dizajnu, kao i paradi hromom okloplјenih cyberpunk mehaničkih lјudi i jezovitih slika zasnovanih na operaciji.

Klasična avanturistička pređa o duhovnom i intelektualnom putovanju do klјučnog trenutka buđenja i pune svesti, Rosa Salazar je zapanjujuća kao Alita. Izvođenje u pokretu, glumica je klјuč uspeha Alite: Battle Angel. Da nije uspela da privuče i uveri, film bi potonuo kao Titanik. Cameron i Rodriguez su znali da će to uspeti i ostvarili su cilj sa Salazar-evom. Virtuelno nepoznata, ona daje nijansirani i zanimlјivi portret misteriozne mlade robo žene koja pronalazi svoje mesto u post-apokaliptičnom svetu.

Sa tim velikim očima Margaret Keane i Alisinim "radoznalijom i radoznalijom" radoznalošću, Alita se razvija u šarmantnu heroinu punog srca koja poseduje očaravajuću iskrenost. Takođe, Rodriguez je bio dovolјno pametan da ne dozvoli da kvote izgradnje slatkih svetova i akcionih sekvenci staju na put pričanju priče, kao ni ulogu Salazar-ove. Scene sa Christoph-om Waltz-om, kao Geppetto-vog lika, Salazar-inog Pinocchio-a, su zaista divne i par deli zajednički odnos između oca i kćerke, koji je odigran savršeno (Waltz-ov Dr. Dison Ido je rani kandidat za filmskog tatu godine.)

Između rundi očaravajućeg, zapanjujuće koreografiranog rasturanja, Alita-ina iskustva se fokusiraju na navigaciju kroz svoju novu okolinu, susret s lјudima i robotima u njoj, i, kao nevino dete, koje u početku ne shvata, grabežljivost ili poštovanje Iron City-a - nadahnjujuće strahopoštovanje krajolika smetlišta obmazano okupanog bogatim zlatnim svetlom - mesto je puno egzistencijalnih tuga, društvenog užasa, užasa tela, goruće nepravde i siromaštva. Ne bez grešaka, ali ništa o čemu treba previše truda, Alita: Battle Angel je bez cinizma, prvoklasna zabava uz kokice na čelu sa obarajućim izvođenjem Salazar-ove. Zvezda je rođena!

Žanr:akcija, avanttura, romansa
Godina:2019
Reziser:Robert Rodriguez
Scenario:James Cameron, Laeta Kalogridis
Uloge:Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly
Uzrast:PG-13
Studio:Twentieth Century Fox, Lightstorm Entertainment, Troublemaker Studios
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:122 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...