•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Happy Death Day 2U (2019)

Još 2017. godine, Happy Death Day, divan ludački horor Christopher-a Landon-a, izgledao je kao zatvoreni krug. Kao i njegova junakinja, Tree (Jessica Rothe), pronašla je način da prekine vremensku petlјu koja joj je dovela do Groundhog Day stila, kako bi ponovo proživela rođendan koji je završio nasilnom smrću od ruke maskiranog ubice. Landon je izgleda napravio onu najređu stvar: slasher koji dokazuje franšizu. Kada se When Happy Death Day završi, Tree-ov ubica je mrtav, ona je shvatila svoj život, i ona više ne mora da pravi vremenski vorp. Kraj!

Ali nijedan film nije potpuno inokuliran protiv prvobitne želje za više novca, pa evo Happy Death Day 2U. Nastavak počinje sa Ryan-ovim (Phi Vu), cimerom i prijatelјem Carter-a (Israel Broussard), Tree-ovoj lјubavnoj sferi preko timestreams-a, buđenju u svom autu i ​​bežanju od lјutih pasa, besnih beskućnika i lјutih studenata na povratku u njegov Studentski dom. On ide oko njegovog dana, prima nož u grudi od novog Babyface ubice, a onda se budi da bi ponovo proživio te svakodnevne događaje. Ispostavilo se da je on odgovoran za to vremensko ponavljanje. On je naučni štreber! Bez obzira na uznemirujuće razloge, on i kolege štreberi Samar (Suraj Sharma) i Dre (Sarah Yarkin) imaju pristup ludom naučno-fantastičnom uređaju sposobnom da – čekajte malo - stvara kvantnu besmislicu koja rađa vremensko ponavljanje. Ryan sve ponovo upropaštava, prisilјavajući Tree da ponovo proživlјava isti dan, sa nekoliko klјučnih razlika, i tako umire više puta nego što ima cifara da sačuva dan.

Happy Death Day 2U čini namerne poteze od užasa, dodajući i naučnu fantastiku i komediju kako bi zamutili originalnu mešavinu za bolјe i takođe gore. Za bolјe: Film je još više zabavan nego njegov prethodnik. Za gore: nije toliko horor film. Elementi užasa Happy Death Day 2U leže u egzistencijalnom strahu. Biti zaglavlјen u neumornom ciklusu rutine je zastrašujuća ideja. Za mnoge, to je takođe blizu stvarnosti o udobnosti. Filmska radnja je o poslu od 9 do 17, obavlјajući iste zadatke iz dana u dan, slušajući istu sekvencu groznih vesti koja se javlјa na radiju i na TV-u, i čitajući iste “nećete verovati šta će se dalјe desiti” senzaciolističke objave.

Gledajući kako se Rothe ubija na onoliko načina na koliko želite, od padobranstva bez padobrana do davanja počasti slavnom, krvavom Tucker & Dale vs. Evil na poslovnom kraju drvene drobilice, je buka, ali čak i sa jasnim demografskim naglaskom na užas. appy Death Day 2U pronalazi druge načine da privuče gledaočeve emocije. Veći deo tog posla obavlјa Rothe. Ona ima težak posao skakanja naprijed-nazad od ludosti do slomlјenog srca kroz film, boreći se sa njenim stanjem stvari: U ovoj alternativnoj vremenskoj liniji, Carter izlazi sa Danielle (Rachel Matthews), predsednicom Tree-inog sestrinstva, a njena mama je zapravo živa, što znači da vraćanje vremenske linije na normalno znači gublјenje majke iznova. Šta Tree treba da uradi? Da sačuva sve što ona voli ali izgubi Cartera zbog Danielle? Vrati se u njen univerzum i praktično ubije njenu mamu? Da stvari budu gore, postoji manijak koji pokušava da nosi vaša creva kao podvezice, a Tree je manje-više prepuštena sebi, čisti nered idiotskih genija, ogorčeno prerasta u još bolјu osobu u tom procesu.

Happy Death Day 2U bio je napravlјen je jednom ranije, još 2013. godine, kada je Joseph Kahn izbacio Detention na svet i raznio umove razbijanjem formule. Međutim, Landonova verzija je još uvijek prilično dobra, još jedan dokaz da je Rothe superstar u nastajanju i da čak i većina anti-franšiznih filmova može proizvesti iznenađujuće snažan nastavak s dovolјno entuzijazma i drskosti.

Žanr:drama, horor, misterija
Godina:2019
Reziser:Christopher Landon
Scenario:Christopher Landon, Scott Lobdell
Uloge:Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu
Uzrast:PG-13
Studio:Blumhouse Productions, Digital Riot Media
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....