•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

We Bought A Zoo (2011)

Film „We Bought a Zoo“ je adaptacija režisera Cameron-a Crowe-a autobiografije novinara Benjamin-a Mee-a. Ovo je priča o udovcu koji donosi nesvakidašnju odluku da kupi ruralan posed koji uključuje „Rosemoor Animal Park“. Ovo je takođe Crowe-ovo prvo ostvarenje od 2005-te godine od filma , „Elizabethtown“.

Crowe razvija toplu priču o usamljenom udovcu koji pokušava da prevaziđe svoju tugu i žalost za umrlom suprugom. Isto tako on se trudi da ponovo uspostavi vezu sa svojim sinom tinejdžerom koji se zove Dylan (Colin Ford) i mlađom ćerkom Rosie (Maggie Elizabeth Jones). U Crowe-ovoj naraciji može se videti velika humanost i optimizam, koju možemo uočiti u glumi glavnog glumca Matt-a Damon-a.

Iako je „Bourne“-ova trilogija „zapečatila“ njegovu reputaciju kao mušku akicionu zvezdu koja puno razmišlja, Damon je bio i još uvek je zaista jak akcioni heroj. Ovaj glumac se uspešno uklapa u emocionalne situacije koje Crowe bira na svakom koraku, od živahne promene u scenariju, onda kada jedan za drugom stvari krenu naopako. Njegova zaista emotivna predstava uključuje moćne emocionalne rasplete, oca koji se bori za dobro svoje dece a to nigde nije više uočljivo nego li u moćnoj sceni u kojoj su Benjamin i Dylan i koja će vam sigurno navesti suze na oči.

Veoma je upečatljiva i scena u kojoj lik Matt-a Damon-a konačno prevazilazi strah od gledanja u stare fotografije njegove sada već preminule supruge i njihovih srećnih dana koje su provodili svi zajedno kao porodica . Poslednja scena u filmu je zapravo podsećanje njegovog prvog susreta sa mrtvom suprugom, a to je takođe zaista jako dobro urađena scena, zahvaljujući glumi samog Damona. On takođe ima jaku vezu sa ostalim glumcima u filmu, poput Scarlett Johannson, koja je u ulozi osećajne čuvarke u zoološkom vrtu , Kelly.

Johannson-ova ima takođe veoma važnu ulogu u filmu, zajedno sa ostalim veteranima na filmu poput Angus-a MacFadyen-a kao čuvara poseda i Walter-a Ferris-a (John Michael Higgins) i Patrick-a Fugit-a (koji je igrao Crowe-ov alter ego u „Almost Famous“) kao jedan od radnika u zoo vrtu, sa majmunom na ramenima. Crowe je takođe okupio i impresivnu ekipu mladih glumaca - Ford donosi oštrinu besa svog lika, koji balansira sa Elle Fanning kao i sa neverovatno odoljivom Maggie Elizabeth Jones čija gluma će vam sigurno ugrejati srce.

Potpomognut impresivnom ekipom glumaca, Crowe vodi priču jako sigurno. Sve to nam omogućava da imamo jake emocije u svakoj sceni, Crowe-ov izbor muzike (koji je miks starih hitova sa nešto modernijim melodijama), perfektno doprinosi celokupnom utisku o filmu.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, komedija, porodični
Godina:2011
Reziser:Cameron Crowe
Scenario:Aline Brosh McKenna, Cameron Crowe
Uloge:Matt Damon, Scarlett Johansson,Thomas Haden Church
Uzrast:PG
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Website:www.weboughtazoo.com/
Jezik:engleski
Trajanje:124 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...