•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

5 zanimljivosti koje (verovatno) niste znali o Agati Kristi

Pickbox trenutno prikazuje novu adaptaciju romana Agate Kristi: "Ubistva po abecedi" (The ABC Murders) s Džonom Malkovičem kao Erkilom Poaroom. U susret novim epizodama koje u ponudu stižu petkom, istražili smo zanimljivosti o neverovatnoj ženi s genijalnim umom – Agati Kristi. Agata je rođena 1890. godine u Torkiju. Bila je i ostala najprodavanija spisateljica svih vremena, a mi vam donosimo 5 zanimljivosti o njoj koje (verovatno) niste znali!

5. Opkladom do prvog romana

Napisala je svoj prvi roman zbog opklade sa sestrom – bilo je to 1916. godine kad je imala samo 26 godina. Roman je izdat četiri godine kasnije, pod nazivomThe Mysterious Affair at Styles, a u njemu se pojavljuje Herkul Poaro.

4. Opasna žena

Roman Ubistva po abecedi (The ABC Murders) napisan je 1935. godine, a izdat je u januaru 1936, dve godine nakon Ubistva u Orijent ekspresu. U Tajmsovoj recenziji novog krimića Agate Kristi iste godine piše da „ako gospođa Kristi ikada zameni fikciju pravim zločinom, biće veoma opasna: niko osim Poaroa neće moći da je uhvati.“

3. Odmah nakon Biblije i Šekspira

Knjige Agate Kristi prodate su u više od dve milijarde primeraka, što znači da su prodavanije samo Biblija i Šekspir. Osim toga, njene knjige su prevedene na više od 100 jezika, a njena dugovečna karijera trajala je decenijama. Napisala je 66 krimi romana, 6 romana i više od 150 kratkih priča.

2. Širok spektar znanja

Prema njenim knjigama, lako je uočljivo kako je Agata Kristi imala širok spektar znanja. To dokazuje njen zanimljiv život i raznovrsni interesi. Naime, za vreme Prvog svetskog rata je radila u apoteci gde je naučila sve o otrovima. Naučila je da surfuje u Južnoj Africi i Havajima 1922. godine. Mnogo vremena je provela i na Bliskom istoku sa svojim drugim mužem, arheologom Maksom Malovanom kome je pomagala oko iskopina.

1. Veze sa Harijem Poterom

Zanimljivost koja se nalazi na prvom mestu odnosi se na najnoviju adaptaciju Agate Kristi. Dvoje glumaca koji su se proslavili filmovima o Hariju Poteru ponovo su se našli zajedno i na snimanju nove Poarove serije. Reč je o Rupertu Grintu poznatom po ulozi Rona Veslija, i škotskoj glumici Širli Henderson koja je u filmovima Hari Poter i dvorana tajni i Hari Poter i vatreni pehar glumila Jecajuću Mirtu, duha koji se krije u kupatilu magične škole Hogvorts.

Nove epizode serije Agata Kristi: "Ubistva po abecedi“ (The ABC Murders) sa Džonom Malkovičem kao Poarom stižu u ponudu svakog petka na Pickbox.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....