•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminuo Ivo Gregurević

Ivo Gregurević, jedan od najpoznatijih hrvatskih glumaca, preminuo je u sredu u 66 godini, javlja Jutarnji list.

Kako piše ovaj list, Gregurović je pronađen u večernjim satima u svom stanu, ali zasada nema informacija o uzrocima smrti.

Ivo Gregurević je rođen 7. oktobra 1952. u Donjoj Mahali pored Orašja u BiH.

Diplomirao je na Akademiji dramskih umetnosti u Zagrebu. Na filmu debituje 1977. godine ("Ne naginji se van", B. Žižića) glavnom ulogom provincijalca na radu u Nemačkoj, karakterističnom za njegov glumački profil, da bi tiokom 80-ih i 90-ih godina prošlog veka ostvario niz izuzetno zapaženih velikih uloga na filmu.

Vrsno je tumačio pomalo grube ponekad i opasne "narodske tipove" kao otmičara u "Osuđenima" (1978.), konduktera u "Kraljevoj završnici" (1987.) i istražitelja u "Životu sa stricem" (1988.), a u slavonskom stilu je odglumio razbojnika i ljubavnika ("slavonskog Robina Hooda") u "Čarugi" (1991.), koji je zacementirao njegov status u samom glumačkom vrhu. U njemu je, uz glavnu ulogu, zaigrao i ženski lik snaše.

S uspehom je nastupao i u pozorištu i na televiziji. Nagrađivan je na festivalu u Nišu, dobio nagradu "sedam sekretara SKOJ-a" i druge. Osim što se bavio pozorištem, filmom i televizijom, snimao je i televizijske reklame.

Od 1995. godine organizovao je Dane hrvatskog filma Orašje.

Bio je u braku s glumicom Dubravkom Ostojić s kojom ima sina Marka, i bio je u vezi s pokojnom glumicom Dolores Lambašom.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila