•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Sinoć zatvoren 4. Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival

Program 4. Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala (KMMFF), koji se pod sloganom “Ovde!” održao od 3. do 6. decembra, sinoć je u Domu kulture Gračanica zatvorio film “Asteriks – Tajna čarobnog napitka”.

Najposećeniji film festivala bio je “Južni vetar” koji je imao specijalnu projekciju jer su glumci na čelu sa Milošem Bikovićem poslali posebno za ovu priliku video poruke u kojima su pozdravili publiku iz Gračanice. Poruke su emitovane neposredno pre same projekcije.

Milica Mandić, glumica Prištinskog narodnog pozorišta je izjavila na zatvaranju Festivala: “Dragi prijatelji filma, završen je četvrti Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival. Festival je održan pod sloganom „Ovde“ i ta reč OVDE znači da su se na jednom mestu, u Gračanici, našli najbolji filmovi i publika. Jedan zatvoreni svet dobio je mogućnost da podeli vrednosti sa savremenom filmskom produkcijom. Ove godine preskočili smo i granice i ograničenja, savladali smo atmosferu u kojoj se otežano prelaze linije razdvajanja. Zbog svega toga uspeh ovog festivala zasnovan je na činjenici da je jedan gledalac u ovoj sali postao slobodan i oslobođen. Oslobođen je zahvaljujući najboljim filmovima, čudesnim slikama i vrednostima koje su postale deo njegove ličnosti. Zato se mi danas sa dubokim naklonom obraćamo svakom slobodnom pojedincu i umetnosti koja ga je promenila.”

Četvrti Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival se održao u organizaciji Evropskog kulturnog foruma i Doma kulture Gračanica, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Za četiri dana festivala prikazano je 14 filmova. Publika je imala priliku da vidi srpska ostvarenja najnovije produkcije, ali i evropske filmove koji su ove godine obeležili filmske festivale u Berlinu, Kanu, Veneciji i San Sebastijanu.

Više informacija možete pronaći u priloženom saopštenju.

Pomenute video poruke možete pronaći na FB strani festivala - https://www.facebook.com/KosovoiMetohijaFF

Miloš Timotijević: Miloš Biković:

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...