•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zlogonje otvaraju Festival srpskog filma fantastike

Dvanaesti Festival srpskog filma fantastike svečano će biti otvoren u četvrtak, 25. oktobra u Studentskom kulturnom centru u 19.00.

Festival će otvoriti Raško Miljković, reditelj dečje fantastike Zlogonje, sa kojim započinje FSFF. Inače, Raško je prošle godine osvojio nagradu „Koskar“ za najbolji scenario za film Kris, a ove godine dolazi sa svojim prvim dugometražnim ostvarenjem.

„Posebno nas raduje što na ovaj način pratimo kontinuitet u radu mladih autora naklonjenih žanru i nadamo se da ćemo imati priliku da svake godine na festivalu ugostimo po jednog autora koji će nam se vratiti sa celovečernjim ostvarenjem“, rekao je Miroslav Lakobrija, direktor Festivala.

Kao i uvek, FSFF je pripremio brojna iznenađenja na samom otvaranju, tako da će publiku na početku oduševiti članovi Inex Cirkus Teatra, trupe koja se bavi afirmacijom savremenih cirkuskih veština, performansa i umetničke animacije, kao i brejkdens dvojac Ilija Antić i Aleksandar Marković, svojim nastupima inspirisanim fantastikom.

Otvaranju će prisustvovati i Ala Safi, počasni gost festivala, glumac, kaskader i producent iz Francuske koji je do sada odigrao preko 40 uloga, glumeći pored imena kao što su Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez, kao i sa filmskim borilačkim zvezdama – Džekijem Čenom i Skotom Adkinsonom. Safi će svoj rad predstaviti u subotu, 27. oktobra kada će od 20.00 biti prikazani filmovi Point Zero i Pretnja iz svemira (Incoming), fantastični film koji je u potpunosti sniman u Srbiji. FSFF će imati čast da ugosti i reditelje iz Italije, Marka Ristorija i Luku Bonija koji će se sa publikom družiti u petak, 26. oktobra.

Detaljan program i satnice su objavljeni na sajtu festivala: https://fsffantastic.com/satnice/

Tokom četiri festivalska dana na programu će se naći biseri žanra fantastike proizvedeni u proteklih godinu dana, a za nagradu festivala takmičiće se devet kratkometražnih filmova domaće produkcije, kao i filmovi iz regiona i sveta. Žiri koji će dodeliti „Koskare“ u sedam kategorija radi u sastavu – Kristijan Milić, reditelj iz Hrvatske, Bojan Vuk Kosovčević, reditelj iz Beograda i Saša Radojević, dramaturg, reditelj i filmski kritičar iz Beograda.

U okviru pratećeg programa FSFF predstaviće radove pobednika konkursa za vizuelnu instalaciju, Paola Gentilinija, kao i radove drugih umetnika.

Ulaz na FSFF je besplatan, a tokom četiri festivalska dana publika će biti u prilici da, kupovinom fotografije sa ovogodišnje Zombi šetnje, podrži našu humanitarnu akciju, koju festival gaji iz godine u godinu. Sav prikupljeni fond biće doniran Prihvatilištu za odrasla i stara lica.

FSFF realizuje udruženje „Mladi kadrovi“ pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Sekretarijata za kulturu grada Beograda, opštine Vračar i niza prijatelja i sponzora festivala.

Festival srpskog filma fantastike / Festival of Serbian Fantastic Film

http://www.fsffantastic.com/

https://www.facebook.com/festivalsrpskogfilmafantastike

https://twitter.com/festserfantfilm

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu