•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Zvezde američkog, italijanskog i srpskog stripa na Nišville Striporami 2018

Nišville i striparnica Južni Darkwood po četvrti put organizuju Striporamu, međunarodni festival stripa i pop kulture.

Centralna tačka Striporame 2018 jeste proslava 80. rođendana najpoznatije superherojske franšize- Supermena. Za tu priliku, u Niš iz Berlina dolazi crtačka superzvezda Viktor Bogdanovic, koji je, pored Betmena i drugih strip serijala, kao ekskluzivac kuće DC, crtao i Supermenove avanture.

Na Striporamu iz Rima dolazi Marko Soldi, jedan od najznačajnijih italijanskih strip crtača u poslednjih nekoliko decenija. Radio je na naslovima kao što su Dilan Dog i Teks Viler, ali je najveće poštovanje i publike i kritike zadobio saradnjom sa čuvenim scenaristom Đankarlom Berardijem na strip serijalu Julija, kog kod nas objavljuje „Darkwood“.

Objavljivanjem tematskog skečbuka na Striporami 2018 će biti obeleženo i pola veka od pojavljivanja strip junaka Zagora i kultne edicije Zlatna Serija. Strip crtač Sabahudin Muranović Muran je zajedno sa scenaristom Zlatiborom Stankovićem uradio kratak strip-omaž Zagoru koji će se zajedno sa brojnim Muranovićevim ilustracijama na temu Zagorovog sveta naći u skečbuku.

Gost Striporame biće i Aleksa Gajić, zvezda domaćeg i francuskog stripa. Iz Bugarske dolazi Daniel Atanasov, strip crtač koji, između ostalog, potpisuje storibordove i dizajn likova za popularne video-igre kao što su Assassin`s Creeed i Ghost Recon Series.

Za posetioce će crtati i Jelena Đorđević i Daniele Đardini, dobitnici Gran prija Salona stripa u Beogradu, kao i Mijat Mijatović, jedan od najpopularnijih domaćih ilustratora. Gosti Striporame biće i Igor Krstić i Aleksandar Anđelković, crtači koji su deo novog talasa strip autora u Srbiji.

Striporama i ove godine predstavlja svoj zvanični portfolio sastavljen od ilustracija gostiju, urađenih specijalno za ovu priliku. Izložbe u okviru Striporame biće posvećene popularnoj heroini Modesti Blejz, zajedničku izložbu imaće Jelena Đorđević i Daniele Đardini, a kroz izložbu akcionih figura biće urađen osvrt i na fenomen kolekcionarstva. Jedna od izložbi biće posvećena 50. rođendanu Stripoteke, druge najstarije strip revije u Evropi koju od nedavno objavljuje izdavačka kuća Darkwood.

U Zelenom strip ateljeu gosti Striporame će svake večeri crtati za strip fanove, potpisivaće portfolio festivala, a istovremeno će biti otvorena i Škola stripa za najmlađe.

Sve vreme trajanja festivala, u niškoj Tvrđavi biće otvorena strip berza.

Svi sadržaji Striporame su besplatni.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...