•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Istinita priča o životu supruga prvih Amerikanaca u svemiru

Spoljašnji izgled odaje savršene domaćice, modne ikone, uzore ženama širom sveta, a iznutra, život im je pun pretvaranja, strahova i neprestanog stresa. Astronaut Wives Club (Supruge astronauta) je serija snimljena prema knjizi Lili Kopel i zasnovana je na istinitim događajima.

Životna misija je počela. Talentovane probne pilote NASA je odabrala da budu prvi Amerikanci u svemiru. I dok se oni pripremaju za najveći poduhvat u svojim karijerama, njihove supruge su im najveća podrška i zajedno sa svojim muževima se pripremaju za potpuno novu stranicu u svojim životima.

Život prodat za 500 hiljada dolara

Priča je nastala po istinitom događaju kada je NASA 1959. godine odabrala grupu astronauta za novu svemirsku misiju. Iako je NASA planirala otvoreni konkurs za svoje astronaute, predsednik Ajzenhauer je insistirao da kandidati budu testirani piloti. Zanimljiv je podatak da zbog skučenog prostora unutar svemirske letelice Merkur, kandidati nisu smeli da budu viši od 180 cm niti teži od 82 kg, i morali su da budu mlađi od 40 godina.

U avgustu 1959. godine, astronauti i njihove supruge potpisali su ugovor sa Life magazinom za 500.000 dolara, a zauzvrat su oni imali ekskluzivan pristup njihovim privatnim životima, domovima i porodici.
Članovi grupe leteli su na svim klasama NASA svemirskih letelica 20 veka, Merkur, Džemini, Apolo i spejs-šatl. Gas Grisom je umro 1967. u požaru koji je zahvatio Apolo 1. Ostali su doživeli penziju. Džon Glen je postao američki senator države Ohajo, a 1998, sa svojih 77 godina, bio je najstari čovek u svemiru kad je poleteo Diskaveri raketom. Nijedan od sedmorice astronauta danas više nije živ.

Prošlo je 59 godina otkako su sedmoricu muškaraca predstavili svetu kao „originalnu sedmoricu“, prvu grupu astronauta koji su postali senzacija preko noći u Americi zajedno sa svojim suprugama koje su stekle status kraljevske porodice dok im je ispijanje čaja sa Džeki Kenedi bila svakodnevica. Sve epizode serije koja piše istoriju – pogledajte na Pickboxu.

Glavni akteri u seriji

U prvoj epizodi, odmah ćemo upoznati klub supruga astronauta. Luiz (Dominik Makeligot) je odlučna žena Alana Šeparda (Dezmond Harington). Dobra i tiha Eni (Azur Parsons) supruga je Džona Glena (Sem Rid). Rene (Ivon Strahovski), privlačna i komunikativna žena Skota Karpentera (Vilson Betel). Trudi (Odet Enebl) je udata za Gordona Kupera (Bret Harison), dok se Mardž (Erin Kamings), supruga Dika Slejtona (Kenet Mičel), bori da sačuva neke stvari od novinara. Uvek vesela Beti (Džoana Garsija Svišer) srećno je udata za Gasa Grisoma (Džoel Džonston), a Džo (Zoi Bojl) neprestana je podrška svom suprugu Voliju Širi (Aron Makasker).

Donedavno potpune neznanke, supruge astronauta nesebično su stale uz svoje muževe, a između žena se polako gradi veza i odnos koju samo one mogu da razumeju. Prvi astronaut koji će biti lansiran u svemir je Alan Šepard, a njegova žena Luiz čini sve da se uhvati u koštac sa svojim obavezama supruge nacionalnog heroja – kako su tada zvali sedmoricu astronauta. Tada joj ostale supruge priskaču u pomoć...

Kompletna sezona dostupna je već sada na Pickboxu, a ukoliko niste – iskoristite probni period od 30 dana u kom možete da gledate kompletan sadržaj potpuno besplatno.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...