•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

DIGITALNA DOKUMENTARISTIKA U NARODNOJ BIBLIOTECI SRBIJE I BIBLIOTECI GRADA BEOGRADA

Narodna biblioteka Srbije i Biblioteka grada Beograda u saradnji sa Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma Beldocs lansirali su projekat AVA Doc Beograd. Članovi biblioteka će od danas (11.07.2018) imati ekskluzivnu priliku da besplatno koriste usluge AVA VOD platforme i gledaju najatraktivnija ostvarenja savremene svetske dokumentaristike koja su prikazana na Belodcsu u prethodnih nekoliko godina. Sa brojem svoje članske karte oni mogu pristupiti videoteci on-line ili filmove gledati direktno u bibliotekama. Ovim inovativnim projektom multimedijalni sadržaj u bibliotekama se obogaćuje i po prvi put se uvodi on-line VOD (video on demand) servis u srpskom bibliotekarstvu.

AVA Doc je projekat koji okuplja 27 partnera iz 9 evropskih zemalja sa ciljem da evropske filmove učini dostupnim korisnicima biblioteka u raznim evropskim zemljama. Evropski festivali kratkog i dokumentarnog filma svoj filmski program čine dostupnim za korisnike 15 biblioteka širom Evrope (Velika Britanija, Nemačka, Portugal, Češka, Finska, Italija, Srbija). U Srbiji su to korisnici Narodne biblioteke Srbije i Biblioteke grada Beograda. U projekat su uključena 4 značajna festivala dokumentarnog filma iz Evrope – Ji.hlava IDFF, DocLisboa, Sheffield IFF i Beldocs IDFF. Nosilac projekta je nemačka kompanija Reelport.

Korisnici AVA VOD mogu učestvovati u nagradnoj igri #europeanfilmchallenge koja traje do kraja jula 2018, a pobednik osvaja putovanje na Venecijanski filmski festival. Za evropske filmove odgledane na ovoj platformi učesnici takmičenja će dobiti dodatnih 3 poena po filmu. Takmičenju se mogu priključiti osobe starije od 18 godina. Pokrenite izazov na www.europeanfilmchallenge.eu.

Projekat AVA Doc je podržala Evropska unija kroz program Kreativna Evropa, podprogram Mediji, i Ministarstvo kulture i informisanja RS.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu