•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumac Brajan Koks dobitnik nagrade Aleksandar Lifka Festivala evropskog filma Palić

Nagradu “Aleksandar Lifka”, koju Festival evropskog filma Palić dodeljuje za izuzetan doprinos evropskom filmu, pored velikana Radeta Šerbedžije, ove godine će primiti cenjeni evropski i holivudski glumac Brajan Koks (Brian Cox).

Koks je rođen je u škotskom gradu Dandi 1946. godine. Od 1965, kada je počela njegova profesionalna karijera, menjao je pozorišne scene (Kraljevska Šekspirova pozorišna trupa – Royal Shakespeare Company i Nacionalni teatar u Londonu), igrao klasike i razvijao svoj talenat, a uz napredovanje u teatru, osvajao je TV i film.

Na filmu je debitovao kao Lav Trocki u biografskoj drami Nikolaj i Aleksandra (1971), o poslednjoj ruskoj carskoj porodici, caru Nikolaju Drugom i carici Aleksandri, koja je snimana u Španiji i – Jugoslaviji. Pažnju na svoj talenat skrenuo je filmom Lovci na glave (1986) tumačeći lik serijskog ubice Hanibala Lektora. Sa Loučem je snimio Skriveni raspored (1990) i bio deo hit filmova Rob Roj i Hrabro srce u režiji Mela Gibsona (oba iz 1995). Sa Morganom Frimenom je igrao u Lančanoj reakciji (1996) i Poljubi devojke (1997), sa Danijelom Dej-Luisom u Bokseru (1997).

Pre osam godina Koks je boravio u Srbiji: u Beogradu je snimao rediteljski debi glumca Rejfa Fajnsa – Koriolan (2011). Gledali smo ga u Planeti majmuna: početku (2011) a u prošloj godini odigrao je jedan od najvećih izazova u svojoj dosadašnjoj filmskoj karijeri – britanskog premijera Vinstona Čerčila u drami Čerčil Džonatana Teplickog.

Brajan Koks biće gost predstojećeg Festivala evropskog filma Palić tokom kojeg će mu prestižna nagrada Aleksandar Lifka biti uručena.

Više informacija možete pronaći u priloženom saopštenju.

Video:
Troja - https://youtu.be/DAqpRvUcyF0
Skriveni raspored - https://youtu.be/LmEKz95RCe4
Koriolan - https://youtu.be/bsYrGIQnmxo

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu