•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počeo TREĆI Dok'n'Ritam festival

Večeras je u Domu kulture „Studentski grad“ (DKSG) počeo Treći festival muzičkog dokumentarnog filma Dok'n'Ritam. Jedini festival muzičkog dokumentarnog filma u Srbiji, čiji je ovogodišnji slogan Eklektika je naš stil, u toku pet festivalskih dana ponudiće veoma zanimljive dokumentarce, kako u takmičarskim selekcijama, tako i u revijalnom delu programa. Publika će ove godine imati priliku da vidi veliki broj filmova, a preko deset muzičkih dokumantaraca će na festivalu imati srpsku, festivalsku, ali i regionalnu i svetsku premijeru.

Direktor festivala i urednik filmskog programa u DKSG Igor Toholj rekao je da je Dok'n'Ritam pre tri godine počeo kao festival sa idejom da su muzika i film komplementarni pojmovi, deo organske celine i da oba svedoče o jednoj vrsti istine.

Umetnička direktorka festivala Sandra Rančić naglasila je da je Dom kulture „Studentski grad“ jedina ustanova u Beogradu koja je, pre tri godine, izašla u susret ovom projektu i da se nada da će treće izdanje Dok'n'Ritam festivala biti najbolje do sad.

Festival je zvanično otvorila Maja Cvetković iz benda E-Play i ovogodišnja članica žirija.

Program festivala podeljen je u nekoliko celina: takmičarski (međunarodni i domaći) program i specijalni programi: revijalni filmovi, koncerti, tribine, razgovori o muzičkim knjigama i predstavljanje muzičkih dokumentaraca u nastanku.

Na trećem Dok'n'Ritam festivalu biće dodeljene tri nagrade: Nagrada za najbolji film u nacionalnoj selekciji, Nagrada za najbolji film u međunarodnoj konkurenciji i Nagrada publike.

Žiri festivala čine Morana Komljenović, rediteljka iz Rijeke, Maja Cvetković, E-PLAY i Dejan Dabić, filmski kritičar, urednik filmskog programa Kulturnog centra Niš, selektor festivala Filmski susreti u Nišu.

Festival Dok'n'Ritam organizuje Dom kulture „Studentski grad“, a podršku festivalu dali su Banka Societe Generale Srbija (nagrada publike), Filmski centar Srbije (nagrada za najbolji domaći film) i Opština Novi Beograd.

Ulaz na celokupan program festivala je slobodan.

Autor fotografija Jovan Nedeljkov.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...