•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked (2011)

Iz kompanije 20th Century Fox stiže nam film „Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked“. Film je zasnovan na likovima koje su kreirali Ross Bagdasarian i Janice Karman, a u filmu su učestvovali : Jason Lee (Dave), David Cross (Ian), Jenny Slate (Zoe), Justing Long (pozajmio glas Alvinu), Matthew Gray Gubler (glas Simon-a), Jesse McCartney (glas Theodore), Amy Poehler (glas Eleanor-e), Anna Faris (glas Jeanette), Christina Applegate (glas Brittany) i Alan Tudyk (glas SImone).

U filmu se govori o tome kako veverice na odmoru Chipmunks i Chipettes kreću na luksuzno krstarenje, sve dok ne dožive brodolom na udaljenom ostrvu. Dok pokušavaju da na različite načine pronađu svoj put do kuće, one slučajno otkivaju da njihovo novo okruženje nije tako pusto kao što izgleda na prvi pogled – upoznaju Zoe (Jenny Slate). Ona je takođe ovde nasukana i lovac je na blago, a stigla je na ostrvo pre 8 ili 9 godina, kako može da se seti. Čudna je i ima za prijatlje grupu loptica (za golf, košarku, bejzbol i fudbal) koje imaju imena. Zoe traži skriveno blago, ali onda proradi lokalni vulkan i ona postaje očajna i loša.

Ovaj film donosi dobro poznate likove prepoznatljive po piskavim glasovima. Između slatkih muzičkih kavera (od Go-Go-a do Lady Gaga-e), mladi glodari se nalaze u bezopasnoj urnebesnoj komediji i čak uče i nešto o njima samima. Nestašni Alvin, na primer, mora da postane „onaj koji je odgovoran“, pošto Simon-a ujeda pauk i biva opsednut alter egom „najinteresantnija veverica na svetu“. Dok sve veverice pevaju i igraju, možemo uživati u hitu Lady Gage “Bad Romance”, isto kao i u njenoj numeri “Born this Way”, ali i u Willow Smith-ovoj “Whip My Hair” (ovoga puta “Whip My Tail”). Mogu se čuti i verzije pesme „Trouble“ pevačice Pink, “Survivor” grupe Destiny’s Child i Rihanna-ina “SOS”.

Može se postaviti pitanje vezano za ono šta je zajedničko kompjuterizovanim vevericama i njihovim simpatičnim interpretacijama pop muzičkih numera. Zato što ovaj film donosi priču o vevericama koje preživljavaju na pustom ostrvu, gde se susreću sa paucima, erupcijom vulkana i rasklimatanim mostovima. Tako da je čuvena i rečenica jednog od njih “Dobra je stvar što ne nosimo pantalone ”.

Sama psihologija Chipmunks-a može biti intrigantna, Alvin je u mentalnom haosu, Simon ima priviđenja, a Theodore je glup. Na ostrvu, Simon trampi svoju staru personu za novi očaravajući francuski alter ego, kada ga ujeda pauk, a Alvin gubi svoj rock-star imidž kada nova persona njegovog brata upraši sve, ali Chipwrecked deluju prvenstveno kao svetla priča, podsećanje na pop hitove iz prethodnih nekoliko godina.

Ako gledate "Alvin and the Chipmunks: Chipwrecked", sigurno ćete kasnije čuti svoju decu kako ponavljaju neke od čuvenih rečenica iz filma. Neke od najprepoznatljivijih su: "AWK-ward!"(trapav), "Winning!"(dobijam), "My Precious!" (moj dragoceni). Takođe, možete lako zapamtiti uzvik "Al-VIN!".

Ipak, „Chipwrecked“ nije samo film za decu, već i jedna dobra animirana priča u kompilaciji sa savremenim pop hitovima. Može zvučati čudno, ali je poruka filma zapravo o tome da roditelji moraju da veruju deci, iako je ovaj film namenjen gledaocima koji imaju manje od 7 godina.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:animacija, komedija, porodični
Godina:2011
Reziser:Mike Mitchell
Scenario:Jonathan Aibel, Glenn Berger
Uloge:Justin Long, Matthew Gray Gubler i Jesse McCartney
Uzrast:G
Box office:23
Studio:Bagdasarian Productions, Fox 2000 Pictures
Website:www.munkyourself.com/us/
Jezik:engleski
Trajanje:87 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila