•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

EJBELU FERARI DODELJEN ZLATNI PEČAT KINOTEKE

Proslavljenom američkom sineasti Ejbelu Ferari, koji je gost ovogodišnjeg Beldocsa, upravnika Muzeja kinoteke Marjan Vujović dodelio je „Zlatni pečat“ za doprinos kinematografiji. Tim povodom Ferara se kratko obratio prisutnim novinarima rečima:

„Hvala Vam mnogo. Cenim to što prikazujete moje filmove i što ih čuvate kao decu. U Americi ovakvu vrstu nagrada dodeljuju eventualno univerziteti. Nikada mi nije predstavljalo problem ideju pretočiti u film. Srećan sam što sam ovde, zahvalan sam ljudima koji su me pozvali da budem gost festivala.“

Nakon uručenja, Ferara je okupljenima upravo i govorio na temu kako režirati sebe samog, odnosno kako održati karijeru filmskog autora. Masterčas u Uzun Mirkovoj svakako je jedan od očekivanijih.

Ferarin opus čine brojna dela kako igranog tako i dokumentarnog formata. Zlatni pečat je samo potvrda uticaja koji je ovaj filmadžija izvršio u svetu filma. S druge strane, iako već više od decenije ne živi u Americi, ostao je dosledan sebi i svojoj filmskoj poetici.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila