•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi Savet FEF Palić, festival drugi put podržan od strane programa Kreativna Evropa

Obaveštavano vas da je Gradsko veče Skupštine opštine grada Subotice donelo rešenje o imenovanju članova Saveta Festivala evropskog filma Palić.

Novi Savet će raditi u sastavu:

1. Dušan Kovačević, akademik, dramski pisac

2. Radoslav Zelenović, upravnik Audio vizualnog Arhiva i Centra za digitalizaciju SANU

3. Miroslav Mogorović, producent

4. Zoran Simjanović, kompozitor

5. Đorđe Kaćanski, urednik filmskog programa KCNS

6. Gordana Đurđević, glumica

7. Miloš Stanković, glumac

8. Silard Antal, reditelj, univerzitetski profesor

9. predstavnik glavnog partnera (generalnog sponzora) festivala

Očekujemo da će na narednoj sednici Skuštine grada Subotice biti potvrđen sastav novog Saveta Festivala evropskog filma Palić.

Na poslednjem konkursu za filmske festivale programa Kreativna Evropa i potprograma MEDIA za podršku filmskim festivalima, finansiranom od strane Evropske Komisije, Festival evropskog filma Palić je dobio sredstva u visini od 46.000€ za razvoj i unapređenje manifestacije.

Ovo je drugi put u tri godine da je FEF Palić prepoznat kao jedan od najznačajnjih festivala u ovom delu Evrope. U konkurenciji od 84 filmska festivala iz Evrope FEF Palić je ušao među 35 kojima su ova sredstva dodeljena. Naša zemlja je postala punopravni član ove institucije u decembru 2015. a festival na Paliću je 2016. bio prva kulturna manifestacija u Srbiji koja je dobila podršku.

U obrazloženju stručnog tima koji je vrednovao pristigle projekte, između ostalog, stoji: “Festival posebno obraća pažnju na mladu publiku. Kvalitet sadržaja i njegova raznovrsnost su visoki. Diseminacija je dobra zahvaljujući redovnoj saradnji sa drugim festivalima i institucijama kao i celogodišnjem menadžementu. Struktura organizacije je adekvatna i poseduje potrebno iskustvo da realizuje ovakav projekat.”

Predstojeće, jubilarno, 25. izdanje Festivala, održaće se od 14. do 20. jula kraj jezera Palić i u Subotici. Publiku ove godine očekuju u skladu sa značajnim jubilejom brojne prateće edukativne i zabavne aktivnosti i naravno relevantna selekcija najboljih evropskih filmova u nekoliko programa uz veliki broj gostiju iz cele Evrope. Letnja pozornica, najlepši bioskop na otvorenom u Srbiji, biće i ove godine mesto susreta radoznale filmske publike i renomiranih evropskih autora.

Spisak podržanih festivala od strane programa Kreativna Evropa možete pronaći ovde - https://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/selected_projects_3.pdf

Podsetimo, Festival evropskog filma Palić je proglašen jednim od 6 najboljih i najuzbudljivijih festivala u Evropi po mišljenu međunarodnog žirija Asocijacije evropskih festivala u oblasti umetnosti za 2017/2018 godinu, kao jedini filmski festival!

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...