•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Edukativni program namenjen srednjim školama na Beldocs 2018.

Ovogodišnje 11. izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs domaćoj publici predstaviće čak 98 filmova u 14 programa, u 10 bioskopih sala sa više od 100 gostiju i bogatim programom namenjenim filmskim profesionalcima. Beldocs festival biće održan od 7-14. maja.

Edukativni program namenjen srednjim školama na Beldocs 2018.
Beldocs Teen: 8-11. maj 2018.
Dom omladine Beograda, Velika sala
Ulaz slobodan

Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS poziva ucenike i profesore srednjih skola da ucestvuju u edukativnom programu za tinejdzere u okviru Festivala, koji će se održati od 8. do 11. maja 2018 u Domu omladine u Beogradu sa pocetkom u 12 casova.

Program se sastoji iz projekcija dokumentarnih filmova, kao i radionica i predavanja koji prate same filmove.Ove godine deo tima bice i teen ziri izabran iz redova ucesnika srednjih skola u saradnji sa njihovim profesorima, koji ce izglasati najbolji film u okviru edukativnog programa.

8.5. u 12.00
Call me Tony / Zovi me Toni
Klaudiusz Chrostowski, Poland, 2017, 62’

Konrad, 18-godišnji bodi-bilder koji želi da postane glumac očajnički se bori da zadobije pažnju odsutnog oca. Konrad živi u malom rudarskom gradu na jugu Poljske. U svojim naporima da bude primećen ugleda se na omiljene heroje akcionih filmova, provodi sate u teretani i prijavljuje sa za takmičenje u bodi-bildingu. Unutrašnji konflikt između onoga što jeste i onoga što misli da treba da bude da bi zadobio poštovanje drugih vodi ga u depresiju.

9.5. u 12.00
Young Solitude / Mladi kadrovi
Claire Simon, France, 2018, 100’

Vezuju patike, stavljaju slušalice u uši i koračaju, gotovo lebdeći ispred objektiva, prema mogućnosti koja je van domašaja. Na kraju ove vazdušaste početne sekvence, opet se pojavljuju, stižu u srednju školu u Ivriju u totalno drugačiju situaciju, na još jedan ’školski odmor’, jer više nisu deca. Ovde se radi o savlađivanju teškog prelaza u odraslo doba uz nelagodu u stomaku koju izaziva pomisao na budućnost.

10.5. u 12.00
Ouaga Girls / Devojke iz Ouage
Theresa Traore Dahlberg, Sweden, Burkina Faso, France & Qatar, 2017, 80’

U zemlji u kojoj nezaposlenost među mladima iznosi 52 procenta, poslovi su goruća tema. Mlade devojke u školi za mehaničare u glavnom gradu Burkine Faso, Uagadugu, nalaze se na prelomnoj tački u životu kada se njihovi snovi, nade i hrabrost suočavaju sa sudovima, strahovima i očekivanjima društva o ulozi žene.



11.5. u 12.00
MATANGI / MAYA / M.I.A.
Steve Loveridge, Sri Lanka, UK, USA, 95 ‘

MATANGI / MAYA / M.I.A. je film sačinjen od ličnih video zapisa koje su Maya Arulpragasm i njeni najbliži prijatelji snimali tokom proteklih dvadeset godina, beležeći njen izuzetni životni put od londonskog tinejdžera-imigranta do svetske pop-zvezde M.I.A. Ne praveći kompromise, Maja je bez prekida snimala tokom bitki koje je vodila sa muzičkom industrijom i mejnstrim medijima, dok su njen uspeh i slava rasli pretvorivši je u jednu od najprovokativnijih i najkontroverznijih umetnica u popularnoj muzici danas.

Profesori mogu potvrditi dolazak sa svojim učenicima na mail radusinovic.dubravka@gmail.com

Autorke programa su Inja Korać i Dubravka Radušinović.

Više informacija na http://beldocs.rs/beldocs-teen/

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...