•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Majkl C. Hall razmišlja o povratku Dextera na male ekrane

Obožavatelji televizijske hit serije Dekster možda će ipak videti povratak mračne drame na male ekrane. Glavna zvezda serije Majkl C. Hall trenutno je u drugim serijama, ali u nedavnom intervjuu glumac se otvorio o nikad ne reci nikad povratku njegovog serijskog ubice nazad na televiziju.

Dekster, serija Shovtime zasnovana na seriji serija knjiga Jeff Lindsay, detaljno opisuje život Dekstera Morgana, eksperta za krvne delikte u policiji u Majamiju danju i serijskog ubicu noću. Sam Dekster prati Kodeks Harija - niz kriterijuma koje je njegov očuh jednom stvorio za njega - kako bi se osigurao da on ubija samo najgoru vrstu kriminalaca. Serija, koja je trajala osam sezona i prikazivala se od 2006. do 2013. godine, bila je veliki hit među kritičarima i obožavateljima. Serija je osvojila više puta Emmi, Golden Globe i SAG nominacije, kao i bezbroj drugih za glavne uloge u kojoj je bio Hall, kao i Jennifer Carpenter, James Remar, David Zaias, Lauren Velez, Julie Benz i nebrojene gostujuće zvezde uključujući Jon Lithgova, Julia Stiles i Jimmi Smits.

Dok je Hall nastavio da portretiše mnoge druge likove koji su široko udaljeni od Dekter Morgan-a, uključujući The Crovn's JFK, on trenutno glumi u Netflik-ovoj brzoj adaptaciji knjige Harlana Cobena Safe. Hallove uloge koje su izabrane od kako se Dekster emitovao bile su na suprotnom kraju spektra Dekster Morgana, ali glumac ne isključuje povratak u karakter. Govoreći za Variety u promovisanju svoje uloge u Safe, Hall je provocirao da će biti otvoren za oživljavanje njegove hit serije u nekom trenutku:
"Možda. Data je mogućnost kako se serija završila da možemo ponovo da se vratimo na Dekstera. Moram samo da, za moju ulogu, zamislim ili čujem ideju nekog drugog koja stvara osećaj da je vredno da bude urađeno. Ali nikad ne reci nikad."

U televizijskom pejzažu koji izgleda kao da dokazuje da je sve staro je ponovo novo (pogledajte: oživljavanje Roseanne koja postiže ogromnu gledanost), ideja o ponovnom oživljavanju omiljenog karaktera kao što je Dekster svakako bi bila privlačna. Serija je često osporavala gledaoce u sopstvenoj moralnosti, pošto se publika osećala sukobljenom oko Deksterovih korena, uprkos činjenici da je bio serijski ubica. Pored intenzivnih debata, Dekster je prikazao neke od najboljih glumaca na televiziji i često se bavio velikim imenima kao gostujućim zvezdama. Finalni serijal bio je jedan od najkontroverznijih u istoriji, međutim, mnogi su bili kritični prema tome kako se serijal završio. Mnogi su mislili da će Dekter učiniti krajnju žrtvu kako bi okončao sopstvenu bol i patnju, ali umesto toga postao je drvoseča.

Povratak Dekstera definitivno bi pomogao u povezivanju nekih stvari za mnoge obožavaoce, uključujući i da li je Dekster danju drvoseča i serijski ubica noću ili je sada samo drvoseča? Ili možda, kao što je Roseanne uspela da vrati Dana iz mrtvih, Deb bi mogla da je još uvek živa, i mogli bi smo da zaboravimo na nered koji je bio na kraju sezone 8. Iako još uvijek nema reči o tome da li će se Dekster rimejk ikada dogoditi, znajući da će Hal uzeti u obzir definitivno je obećavajući znak za obožavaoce.

Autor teksta: Bojan Kocić

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...