•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

'Crni Panter' superherojski film sa najvećom zaradom u istoriji SAD

Film o Marvelovom superheroju "Crni Panter" ruši sve rekorde u bioskopima širom sveta, otkako je počeo da se prikazuje u februaru ove godine.

Najnovije dostignuće ovog ostvarenja jeste to što je postalo najprodavaniji superherojski film svih vremena u Americi.

"Crni Panter", delo režisera Rajana Kuglera, zaradio je više od 618 miliona dolara na američkom tržištu, što je bilo dovoljno da prestigne film "Osvetnici" (Avengers) i postane najveći superherojski film u američkoj istoriji.

Kako prenose američki mediji, samo je sedam filmova u istoriji SAD uspelo da zaradi više od 600 miliona dolara.

"Crni Panter" je od prikazivanja u ostalim delovima sveta zaradio dodatnih 593 miliona dolara. Film je prikazan u 4.084 bioskopa.

Kuglerovo ostvarenje postalo je i prvi film koji je, nakon "Avatara" iz 2009. godine, uspeo da se zadrži pet nedelja na vrhu liste filmova sa najvećom zaradom.

Podsećamo, ova naučnofantastična avantura za samo četiri dana prikazivanja postala je najprodavaniji film svih vremena koji je režirao Afroamerikanac.

"Crni Panter" je takođe prvi visokobudžetni film u kojem Afroamerikanac, Čedvik Bosman, glumi superheroja. Osim njega, u ovoj avanturi glume i Majkl B. Džordan, Lupita Njongo, Danaj Gurira, Martin Friman, Danijel Kaluja, Letiša Rajt i mnogi drugi.

Film prati T'Kalu koji se nakon smrti svog oca, kralja Vakande, vraća kući u zatvorenu, tehnički naprednu afričku državu, kako bi zauzeto presto i postao novi kralj. Međutim, stari protivnik, kojeg glumi Džordan, staje mu na put nizom napada u mističnom kraljevstvu i na Zemlji.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila