•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Psihološki triler 'Berlinski sindrom' stiže u bioskope

Psihološki triler “Berlinski sindrom”, rediteljke Kejt Šortland, baziran je na istoimenom romanu autorke Melani Džusten, iz 2011. godine, koji povezuje stokholmski sindrom kao psihološki pojam, sa glavnim gradom Nemačke – Berlinom.

Ovaj intenzivan i klaustrofobičan film pruža potpuno drugačiji uvid u temu koja je obrađena mnogo puta, i to radi na sjajan način. Za razliku od mnogih filmova iste tematike, „Berlinski sindrom“ stavlja psihološki profil žrtve u centar pažnje. Takođe, svaki aspekt filma – režija, gluma, kamera, montaža, muzika i scenografija, čine ga jednim od najzanimljivijih ostvarenja ove godine.

Glavni glumci, Tereza Palmer i Maks Rimelt, briljiraju u svojim ulogama, a rediteljka eksplicitno i detaljno prikazuje degradiranje Klerine ličnosti i njene neobične psihološke promene u zatočeništvu.

„Uživala sam u tumačenju lika Kler i istraživanju njenih nesavršenosti, njene tamne strane, i na kraju njenom otkrivanju same sebe. Nikada ranije nisam igrala tako povučenu i zatvorenu osobu, tako da je to za mene bio veliki izazov,“ objašnjava Tereza Palmer.

„Na Berlinski sindrom možemo da gledamo kao na uvrnutu ljubavnu priču u kojoj se mešaju fantazija, strast i avantura, i koja se na kraju pretvara u horor. Otkrivamo psihološke dubine glavnog lika Endija, koje uvode publiku u tragičan nastavak veze između njega i Kler,“ otkriva nemački glumac Maks Rimelt.

Nakon premijernog prikazivanja u Domu omladine Beograda, „Berlinski sindrom“ će se naći na repertoaru domaćih bioskopa od četvrtka, 15. februara.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....