•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

I, Tonya (2017)

U sportu princeza, Tonya Harding je bila večna žaba: loš, drzak autsajder čiji fantastični akseli i prosta atletičnost jednostavno nisu mogli nadoknaditi činjenicu da se jednostavno nije uklapala u stidljiv, šljokičast model idealne umetničke klizačice. Odgojena, ali ne baš odnegovana, od strane konobarice koja nije ispuštala cigaretu (Allison Janney, zmija sa Tootsie naočarima i frizurom u obliku pečurke), Tonya se postepeno pela na juniorskoj lestvici, uglavnom zahvaljujući čistoj volji i zamenskom roditeljstvu od strane trenera (Joliane Nicholson), koja se svojski trudila da kanališe njenu divlju narav. Ono što je odredilo sudbinu Hardingove, međutim, je dolazak Jeffa Gilloolyja (Sebastian Stan), priglupog ljubavnika i zaštitnika čiji je neverovatan plan da ukloni rivala svoje žene, Nancy Kerrigan, ušao u istorije olimpijskih sramota.

Režiser Craig Gillespie („Lars“ i „Real Girl“) film je snimao kao lažan dokumentarac ispunjen flešbekovima, pričajućim glavama i razbijanjem četvrtog zida. Njegov vid satire može biti tup instrument; ponekad je teško reći da li on želi da bude kao braća Coen, Christopher Guest ili „Spinal Tap“ na ledu. Ali istovremeno radi sa scenarijom u kojem je istina čudnija od bilo koje fikcije. Međutim, iako fizičko nasilje nad Hardingovom ostavlja ružnu modricu na nostalgiji 90-ih godina, postoji nešto izuzetno električno u vezi puta ove naracije ka ludilu. Scene klizanja su takođe uzbudljive, ali je pravo otkrovenje upravo Robbie. U izvodbi koja prevazilazi loše trajne i naslova tabloida, ona je nezaustavljiva: borbena, prkosna subverzija američkog sna. Nećete samo navijati za ovo ludo dete; možda ćete se i zaljubiti u nju.

Žanr:biografski, drama, sportski
Godina:2017
Reziser:Craig Gillespie
Scenario:Steven Rogers
Uloge:Margot Robbie, Sebastian Stan, Allison Janney
Uzrast:R
Studio:Clubhouse Pictures (II), LuckyChap Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....