•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

La Linea gostuje u Beogradu

Izložba „Živeo Kavandoli!” koja je početkom oktobra bila otvorena u Pančevu u okviru trećeg Nova Festivala, gostovaće od 18. do 25. novembra u Ciglani u Beogradu.

Zbog velikog interesovanja javnosti širom Srbije, producenti izložbe - Udruženje „KomunikArt”, Italijanski institut za kulturu i MUSIL, odlučili su se da publici u Beogradu prikažu radove više od stotinu umetnika širom sveta, koji su stvarali u čast velikog animatora Osvalda Kavandolija i njegove najpoznatije kreacije, La Linee (Linije). Otvaranje izložbe zakazano je za subotu, 18. novembra u 20 sati u Ciglani.

U čast Osvalda Kavandolija i La Linee, a na predlog njegovog najpoznatijeg studenta, Pjera Tonina, MUSIL – Fondacija muzeja industrije i rada iz grada Breše, zajedno sa Udruženjem KomunikArt i Italijanskim institutom za kulturu u Beogradu organizovala je u oktobru mesecu strip izložbu na kojoj je učestvovalo više od 100 strip autora iz celog sveta, među kojima i domaći autori Aleksandar Zograf (ujedno i selektor domaćeg programa), Wostok, Dragana Kuprešanin, Boris Stanić, Ana Petrović, Darko Dacović, Milan Simić, Marko Malk i Nikola Vitković. To prilikom Srbiju su posetili Osvaldov sin, dokumentarista Serđo Kavandoli, japanska strip crtačica Fusako Jusaki i najpoznatiji italijanski animator, Osvaldov učenik, Pjero Tonin.

„La Linea” je neodvojiva od svog autora, Osvalda Kavandolija, animatora i strip crtača koji je obeležio italijansku istoriju industrijskog dizajna i grafike, masovnih komunikacija, kao i italijansku kolektivnu svest.

Kavandoli je stvorio „Liniju” u formi stripa 1969. godine, u reklamne svrhe, za italijanskog proizvođača bele tehnike. Međutim, „La Linea” se uskoro seli na male ekrane i postaje popularna širom sveta, hodajući kroz više od 250 epizoda.

Izložba je producirana uz pokroviteljstvo Erste Banke.

Linkovi:

La Linea prva epizoda: https://www.youtube.com/watch?v=zplVQ17_ooE

Kavandoli i La Linea: https://www.youtube.com/watch?v=zdSG9CTEk1w

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...