•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Publika ne želi novog šašavog detektiva

Produkcijska kuća "Morgan Creek" najavila je snimanje rimejka kultne komedije iz devedesetih godina "Ejs Ventura: Šašavi detektiv".

Film u kojem glavnu ulogu tumači čuveni komičar Džim Keri i koji je svojevremeno proglašen najboljom komedijom svih vremena mogao bi dobiti savremeniju adaptaciju.

Ipak, ova informacija nije obradovala glumačku postavu originalnog filma, a ni obožavaoci nisu s oduševljenjem dočekali vest.

Kritičari ističu da je "Ejs Ventura: Šašavi detektiv" film koji vas odmah ili "uhvati" ili razočara. Humor mu je i danas kvalitetan, s forama koje nisu nimalo izgubile na svežini. S tim na umu, kritici nije jasno zašto su baš to delo odabrali za rimejk.

Jedan od osnivača "Morgan Creek" produkcijske kuće Džejms G. Robinson izjavio je kako ne nameravaju da rade preradu originala, već idu na opciju osvežavanja kako bi "ponovno lansirali proizvod".

Obožavaoci ove komedije ističu da će Džim Keri, koji je glavni element filma, jako teško vratiti u ulogu, ako nekom magijom i pristane na tako nešto. Sa druge strane, neki drugi glumci bi teško uspeli da ponove vratolomije i humor koje je Keri izvodio.

Slavni glumac se još nije oglasio kada je u pitanju snimanje rimejka, što je po mnogima signal da Keri ne želi da oživi lik šašavog detektiva.

Trend snimanja rimejka je poslednjih godina okupirao Holivud. Kritičari ističu da na ovaj način velike produkcijske kuće žele da prikupe još novca na osnovu stare slave, međutim to se često pokazalo kao loša ideja. Sajt Rotten Tomatoes ovaj trend objašnjava nedostatkom kreativnosti u Holivudu.

Najbolji primer za propast jedne franšize je ostvarenje "Isterivači duhova" iz prošle godine. Ovaj film je svojom radnjom razočarao i najveće ljubitelje popularnih lovaca na duhove, a nove generacije nisu prihvatile ovo ostvarenje kao što su to stariji ljubitelji filma radili kada su se pojavili pravi "Isterivači duhova" 1984. godine.

Uprkos lošim kritikama pre prve bioskopske premijere 1994. godine, "Ejs Ventura" je na smešno malom budžetu od 12 miliona dolara zaradio čak 107 miliona te je lansirao Džima Kerija iz relativne anonimnosti među filmske zvezde. Čak je snimljen i nastavak te se pojavio i spinof na video-kasetama. Već tada su tvorci ovog filma pokušali da još više povećaju zaradu s animiranom verzijom od tri sezone, ali taj poduhvat je propao.

Website:nezavisne.com
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....