•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Leatherface (2017)

Kao i mnoge dugotrajne horor franšize, i serijal „The Texas Chain Saw Massacre“ je postao zamršena mreža rimejkova – uglavnom strašnih i neinspirativnih filmova. Tako da će ljubitelji krvavih scena biti srećni da čuju da je novi film „Leatherface“ najbolji „Chain Saw“ film koji nema „Directed by Tobe Hooper“ u odjavnoj špici.

Prethodnik iznenađujuće strašnom „Texas Chainsaw 3D“ iz 2013. godine – koji je i sam dobrodošao pokušaj da se vratimo originalnoj mitologiji Hooperovih filmova – „Leatherface“ je kompleksniji nego što to mora da bude, kombinujući staromodno prskanje krvi sa prašnjavom teksaškom istinitom krimi pričom o zatvorenicima koji su pobegli iz ludnice.

Francuski režiseri Julien Maury i Alexandre Bustillo (najpoznatiji po hrabrom i fanovima omiljenom filmu „Inside“ iz 2007. godine), donose pravu viziju scenariju Setha M. Sherwooda, praveći umetničku meditaciju od nasleđa zla. Oni dobijaju neizbrisive nastupe od glumaca u indi filmovima kao što su Lili Taylor (koja igra tvrdoglavu matronu u ubilačkom klanu Sawyer) i Stephena Dorffa (teksaškog rendžera sa krvnom osvetom protiv te porodice).

Zaplet filma „Leatherface“ objašnjava poreklo ikonskog manijaka koji nosi masku od kože, sa iznenađujućim obrtima tokom filma. Međutim, on takođe istražuje i dugogodišnji sukob u zemlji i nevine ljude koji uspevaju da se i dalje nađu u unakrsnoj vatri.

„Leatherface“ je dobro napravljen film, ali nije remek delo kao Hooperov original. Ipak, s obzirom na to šta ovaj lik znači u istoriji horora – i koliko je loše tretiran – bilo koja nadogradnja je poklon.

Žanr:horor, triler
Godina:2017
Reziser:Alexandre Bustillo, Julien Maury
Scenario:Kim Henkel, Tobe Hooper
Uloge:Stephen Dorff, Lili Taylor, Sam Strike
Uzrast:R
Studio:Campbell Grobman Films, LF2 Productions, Lionsgate
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:90 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu