•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Geostorm (2017)

Kao da nismo već imali dovoljno problema na Zemlji, Holivud nastavlja da izmišlja načine na koje stvari mogu da pođu katastrofalno loše. Naučnofantastični spektakl „Geostorm“ predstavlja upečatljiv oblik tehnologije iz mašte, pod nazivom „Dutch Boy“ – mrežu satelita koja stabilizuje našu klimu. A najbolje što filmski stvaraoci mogu da urade s njom je da uništavaju stvari.

Filmovi o vanserijskom uništavanju su specijalnost Deana Devlina, koji po prvi put seda u režisersku stolicu nakon duge karijere u produkciji i pisanju filmova poput „Independence Day“ i „Godzilla“. Zaplet filma „Geostorm“ je pametnija nego što je filmu neophodno da ispuni svoj krajnji cilj – uništavanje nekih od najlepših mesta na našoj planeti. Ali su rezultati ipak uglavnom glupi.

Gerard Butler pruža karakterističan nastup kao arogantni tehničar koji leti u orbitu kako bi sprečio da se naš masivni upravljač klimom pokvari. Butler, koji je ovde skromno nešarmantan, uparen je sa Jimom Sturgessom kao njegovim bratom, vašingtonskim birokratom koji pokušava da kontroliše krizu sa zemlje.

Prva polovina filma „Geostorm“ funkcioniše kao neka vrsta svemirske misterije, jer junaci počinju da sumnjaju da su smrtonosni kvarovi na sistemu „Dutch Boy“ zapravo sabotaža. Međutim, čini se da niko nije previše zabrinut dok hiljade ljudi umire u čudnim ledenim i toplotnim periodima.

Kada dugo obećavana globalna parada tornada, oluja, plimnih talasa i ekstremnih temperatura dostigne svoj vrhunac u zadnjih pola sata filma, specijalni efekti su zapanjujući. Međutim, ova svetlucavost stiže prekasno, i iz nekog razloga nam više jednostavno nije stalo. Ovo nije jedan od onih trilera o klimatskim promenama koji će ikoga preznojiti ili ostati zauvek u sećanju.

Žanr:akcija, sf, triler
Godina:2017
Reziser:Dean Devlin
Scenario:Dean Devlin, Paul Guyot
Uloge:Gerard Butler, Jim Sturgess, Abbie Cornish
Uzrast:PG-13
Studio:Warner Bros., Electric Entertainment, Jerry Bruckheimer Films
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo