•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

MCF Megacom Film distributer meseca u izboru Film New Europe

Velika čast je ukazana srpskoj distributerskoj kući MCF MegaCom Film, nakon što je organizacija Film New Europe proglasila za distributera meseca, i tim povodom na istoimenom portalu objavila razgovor sa direktorom ove kompanije Igorom Stankovićem.

MCF MegaCom Film je trenutno najveći distributer evropskih filmova u istočnoj i jugoistočnoj Evropi, kao i ekskluzivni predstavnik studija 20th Century Fox u regionu. Takođe, MCF MegaCom Film je producent dva filmska festivala u Srbiji: Kids Fest i Festival autorskog filma.

Podsećamo, Igor Stanković je na osnovu zasluga na polju promocije francuske i evropske kulture ukazom francuskog ministra kulture proglašen Vitezom kulture i književnosti. Osim toga, Stanković je član Upravnog odbora Jugoslovenske kinoteke, a 2014. godine je dobio dve značajne nagrade: Nagradu Kapetan Miša Anastasijević (najvišu nagradu te vrste za film i kulturu u Srbiji) i Pečat Jugoslovenske kinoteke za doprinos filmskoj industriji.

Na pitanje kako vidi njegovu kompaniju za pet godina, Igor Stanković odgovara:

„Vodićemo prostor u Beogradu koji uključuje bioskopske sale, koncertnu salu, dečiji edukativni i kreativni centar, medijski i konferencijski centar, kao i VR bioskop. Dvorana Doma Sindikata, koja je otvorena 1957. godine u centru Beograda, će biti potpuno renovirana početkom 2018. godine. U sledećih pet godina ćemo se baviti tim aktivnostima, ali takođe ćemo uvoditi i novine u filmskoj industriji i industriji zabave.“

Razgovor Igora Stankovića sa Julijom Blagom, urednicom Film New Europe, u celosti možete pročitati ovde.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....