•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Uručenjem nagrada završen 8. Bosifest

Gran pri 8. Bosifesta osvojio je francuski dokumentarni film „Ustani i hodaj“ Matjua Firmina, nagradu za najbolju režiju dobio je „Daniel“ Anastazije Dobrovske (Poljska), a za najbolji scenario „Poslušaj tišinu“ Mariam Čačije (Gruzija). Specijalna priznanja pripala su filmovima „U drugom svetu“ Ane Bedinske (Poljska), „Dva sveta“ Macleja Adameka (Poljska) i „Moj brat heroj“ Jonatana Nirua i Enoša Kaselua (Izrael).

Nagrade su na zatvaranju Festivala 12. oktobra uveče u „Amfiteatru“ Sava centra uručili predsednica žirija Anica Dobra i član žirija Radoslav Zelenović.

Dobitnik Gran prija Matju Firmin, koji u svom filmu prikazuje kako se izborio sa paraplegijom, izjavio je da je srećan zbog nagrade, a pre svega zbog prilike da film prikaže i van Francuske, te zahvalio Bosifestu što baca pozitivno svetlo na probleme osoba sa invaliditetom.
„Svi mi imamo duboko u sebi snagu da se borimo. Važno je to znati. Bio sam pesimista, ali ako sam ja mogao da pronađem tu snagu, onda to svako može. Ipak, ne bih bio tu bez pomoći svojih prijatelja, ali i javne zdravstvene službe. Zato svi treba da branimo javni zdravstveni sistem“, poručio je Firmin.

Rediteljka Anastazija Dobrovska, uz zahvalnost organizatorima Bosifesta, takođe je istakla značaj ovog festivala zbog fokusa na osobe sa invaliditetom. Nagradu za scenario primila je asistentkinja autorke Mariam Čačije.
Dobitnica specijalnog priznanja Ana Bedinska istakla je da joj ono mnogo znači jer je prvi put u konkurenciji na nekom festivalu, te zahvalila Bosifestu, ali i junakinji filma Kaši što ju je pustila u svoj svet. Druga dva specijalna priznanja biće uručena naknadno.

Anica Dobra je naglasila da bi želela da svi dobiju nagrade. „Hvala vam na inspiraciji, na snazi. Neverovatno je da jedan ovakav festival postoji u našem gradu. To je jedan od dobrih razloga zašto treba ostati ovde“, rekla je ona obraćajući se mnogobrojnoj mladoj publici.

Više informacija, uz fotografije sa otvaranja, prilažemo uz email.

Autor fotografija sa zatvaranja Festivala je Nemanja Đorđević.

Traileri:
Danijel - https://vimeo.com/187275640
Normalni Autistični Film - https://youtu.be/d9eRUm5r9Vw
Moj brat heroj - https://youtu.be/vwrbgVrrSSU
Dva sveta - https://vimeo.com/153085077

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...