•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dragonwyck (1946)

Još jedan gotski triler u kojem srećemo Vinsenta Prajsa u glavnoj ulozi. On glumi Nikolasa van Rina, imućnog holandskog doseljenika.

Nikolas počinje da mrzi svoju ženu jer mu nije rodila sina, a ćerku ne voli. Van Rinova daleka rođaka Miranda Vels dolazi da živi na njegovo imanje kao dadilja. Ona zanosi Nikolasa do te mere da on truje svoju ženu, kako bi se venčao sa Mirandom.

Miranda mu rađa bolešljivog sina koji umire mlad. Posle ovog udarca Nikolas se sve više izoluje, počinje da se drogira i da gubi razum. Uznemirana Miranda poziva lokalnog lekara u pomoć...

Glavne uloge u filmu igraju Džin Tirni, Valter Hjuston i Vinsent Prajs.

Žanr:drama, triler, misterija
Godina:1946
Reziser:Joseph L. Mankiewicz
Scenario:Anya Seton, Joseph L. Mankiewicz
Uloge:Gene Tierney, Walter Huston, Vincent Price
Studio:Twentieth Century Fox Film Corporation
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:103 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...