•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Program 8. Bosifesta predstavljen učenicima beogradske gimnazije Sveti Sava

Osmo izdanje Beogradskog internacionalnog filmskog festivala osoba sa invaliditetom – Bosifest, koje će se pod sloganom „Pokreni promenu“ održati od 10. do 12. oktobra u Sava centru, predstavljeno je juče (četvrtak, 21. septembar) učenicima trećeg razreda beogradske gimnazije Sveti Sava.

Učenici su u biblioteci Petar Kočić pogledali film sa prošlogodišnjeg Bosifesta „I ti imaš hendikep“ Idrisa Gabrijela, a potom su na njihova pitanja o problemima inkluzije osoba sa invaliditetom odgovarali predstavnici Hendi centra „Koloseum“ (koji je organizator Bosifesta). Pored programa osmog Bosifesta, gimnazijalci su se upoznali i sa misijom i ciljevima festivala.

Školski pedagog gimnazije Sveti Sava Nataša Stojanović ocenjuje da je Bosifest odlična prilika da se mlade generacije upoznaju sa problemima osobama sa invaliditetom.
- Ovo je najbolji način da deca razumeju suštinu priče koju hoćemo da im ispričamo. Mi u školi inače radimo edukaciju dece na različite teme, a pogotovo su bitne ovakve stvari kada imaju priliku da vide i čuju priče ljudi o kojima im upravo govorimo. Veoma je dobro da mogu da komuniciraju sa ljudima koji imaju hendikep i da se na osnovu njihovih priča, kako kroz film, tako i uživo, upoznaju sa svim problemima. Bosifest je zato sjajna stvar jer im pruža priliku da na jedan direktan način vide probleme osoba sa hendikepom i da otkriju kod njih stvari koje su jako važne i vredne – kaže Nataša Stojanović.

Učenica trećeg razreda gimnazije Sveti Sava Nađa Belić tvrdi da njena generacija dobro prihvata sve vidove različitosti, a da tome doprinose i događaji poput Bosifesta.
- Film koji smo pogledali je jako potresan, ali istovremeno i jako lep. Videla sam iz jednog potpuno drugačijeg ugla kako izgledaju problemi i život osoba sa hendikepom. Sigurno ću ove godine otići na Bosifest i pogledati neki od novih filmova. Mislim da moja generacija ne pravi razliku među ljudima, a tome sigurno doprinose i stvari poput ovakvog festivala, gde se konkretno možemo susresti sa realnim problemima osoba sa invaliditetom, ali i načinima na koji najbolje možemo da im pomognemo – smatra Nađa Belić.

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...