•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

City of Hope (1991)

John Sayles napisao je i režirao ovu egzistencijalnu krimi dramu. Američki grad razoren korupcijom, rasnim nesuglasicama i dobrim namerama koje su pošle naopako. Ali građani se udružuju i ulivaju nadu za budućnost, odlučni da promene situaciju.

Među meštanima Grada Nade je i mladi Nick Rinaldi (V. Spano), koji zbog sukoba sa svojim ocem, građevinarom Joeom (T. Lo Bianco) odlučuje da da otkaz na prijatnom i pristojno plaćenom radnom mestu koje mu je osigurao upravo otac. Nick više ne može da podnosi mutne poslove koje njegov otac sklapa zahvaljujući političkim vezama, a da bi se izvukao iz kockarskih dugova pristaje da sa Zipom (T. Graff) i Bobbyjem (Jace Alexander) učestvuje u pljački trgovine elektroničkom opremom. Pljačku organizuje Carl (J. Sayles), vlasnik automehaničarske radionice kog Nick ne podnosi, a kad operacija pođe po zlu on ipak uspeva da pobegne. Kad zahvaljujući doušniku za njegovo učestvovanje u pljački sazna policajac O´Brien (K. Tighe), momak s političkim ambicijama, Nick će se suočiti s optužnicom koja će pogoditi i Joea. On je vlasnik zgrada za siromašne, a želi li spasiti sina mora da pristane na rušenje tih objekata. U noći pljačke Nick se zaljubio u privlačnu Angelu (B. Williams), samohranu majku kojoj probleme još uvek stvara bivši suprug Rizzo (A. J. Denison), ujedno i policajac koji će Nicku zagorčati život... Problema na sve strane, a da li ima izlaska i rešenja ili je sve samo trenutni kompromis?!

Žanr:krimi, drama
Godina:1991
Reziser:John Sayles
Scenario:John Sayles
Uloge:Vincent Spano, Tony Lo Bianco, Stephen Mendillo
Uzrast:R
Award:5 nagrada, 4 nominacija
Studio:Esperanza Films Inc., Samuel Goldwyn Company
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:129 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila