•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Dalida - Šetnja između života, ljubavi i smrti

Film „Dalida“, rediteljke Lise Azuelos, zasnovan je na životnoj priči ikone popularne muzike Jolande Kristine Điljoti, poznate pod umetničkim imenom Dalida. Scenario je napisan po knjizi Dalidinog brata i producenta Orlanda, a glavna uloga poverena je debitantkinji na filmu Svevi Alviti, kojoj kritike već prognoziraju veliku karijeru.

Dalida je bila diva snažnog glasa i nesvakidašnje lepote čiji je uspeh svetskih razmera pratio niz tragedija. Proslavila se tokom 1950-ih, da bi tokom karijere duge tri decenije prodala više od 130 miliona ploča širom sveta. Za njen međunarodni uspeh delom je zaslužna i činjenica da je pevala na desetak jezika. Od njenog rođenja u Kairu, 1933. godine, do prvog nastupa u pariskoj dvorani Olimpija 1965, od braka sa Lisjenom Morisom, preko disko večeri do spiritualnih putovanja u Indiju i globalnog uspeha sa numerom “Gigi l’Amoroso” 1974, „Dalida“ je ujedno i spektakl, kao i intimni portret jedne kompleksne i harizmatične žene, koja je bila ispred svog vremena. Uprkos njenom tragičnom odlasku 1987. godine, Dalidino nasleđe nastavlja da zrači do današnjih dana.

Dalidini hitovi su obišli svet, a rado su se slušali i u bivšoj Jugoslaviji. Pored emitovanja njenih pesama na radiju, veliku ulogu u tome odigrali su i prepevi na srpski jezik, koje su izvodile ovdašnje muzičke zvezde 60-ih godina, kao što su Đorđe Marjanović („Dirlada“), Lola Novaković („Deca Pireja“), i Ljiljana Petrović („Bikini sa žutim tačkicama“).

Liza Azuelos je francuska rediteljka, scenaristkinja i producentkinja marokanskog porekla, poznata po ostvarenjima „Un moment d’éragement“, rimejku istoimene komedije iz 1977. godine, sa Vinsentom Kaselom u glavnoj ulozi, kao i po uspešnoj komediji o odrastanju “LOL“, od koje je kasnije napravljen rimejk istog naslova u holivudskoj produkciji.

Domaća publika će imati priliku da uživa u ostvarenju „Dalida“ od 27. jula u bioskopima Tuckwood, Fontana i Akademija 28 u Beogradu, i Vilin grad u Nišu.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...