•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Kids Are All Right (2010)

"Deca su dobro" vrlo je solidna američka drama rediteljice i scenaristice Lise Cholodenko; višestruko nagrađivan film (Zlatni globus za najbolji film, za najbolju glavnu žensku ulogu i četiri nominacije za Oscara) intrigantne teme iz života dveju oženjenih američkih lezbejki čiji je porodični život narušen iznenadnom pojavom biološkog oca njihove dece.

Nic (A. Bening) i Jules (J. Moore) dve su venčane lezbejke koje žive u jednom kalifornijskom gradiću. Imaju sina i kćer koje su rodile pomoću veštačke oplodnje. Nic, po zanimanju medicinska sestra, ozbiljniji je i stroži roditelj od njene i popustljivije Jules, stručnjak za uređenje sredine, iako se posvetila domaćinstvu. Njihov mlađi sin Laser (J. Hutcherson) znatiželjan je po pitanju svog biološkog oca, ali da bi ga legalno pronašao, mora da napuni osamnaestu. Zbog toga nagovori sestru Joni (M Waskikowska), koja je tek postala punoletna, da preko banke sperme sazna identitet njegovog oca. Uskoro, ona uspe da sazna da je otac izvesni Paul (M. Ruffalo), slobodoumni muškarac koji živi boemskim stilom života. Deca dogovore sastanak s njim. Joni zamoli brata da majkama ne spomene sastanak s ocem, ali ga odluče pozvati na porodičnu večeru...

Izvrsnih psihološki isprofilisanih likova, odlične glume (posebno dveju glavnih glumica, "lezbejskog para" Annette Bening i Julianne Moore) i dobro ispričane priče, film podstiče na razmišljanje i izaziva osećaje naklonosti prema problemima prikazanih ljudi. Kritika je ocenila film vrlo pozitivno, a redateljica sprema televizijsku seriju utemeljenu na priči ovoga filma.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2010
Reziser:Lisa Cholodenko
Scenario:Lisa Cholodenko, Stuart Blumberg
Uloge:Annette Bening, Julianne Moore, Mark Ruffalo
Uzrast:R
Award:Nominovan za 4 Oscara, 28 nagrada i 120 nominacija
Box office:20.8M USD
Studio:Focus Features, Gilbert Films, Saint Aire Production
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....