•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Filmovi i koncerti za Svetski dan muzike

Povodom Svetskog dana muzike 21. juna, Kolarčeva zadužbina pripremila je bogat program - filmske projekcije, izložbu i koncerte.

Program počinje danas projekcijama filmova u Art Bioskopu Kolarac. Više o programu možete pogledati ovde.

Na dan Praznika muzike, 21. juna, program traje od 18 do 23 časa. Posetioci će moći da uživaju u koncertima i pogledaju izložbu SVET ZVUKA.

Pijanista poreklom iz Hong Konga Ernest So otvara program u 18 časova nastupom u Muzičkoj galeriji.
Na koncertu pod nazivom Whirl and Swirl biće izvedene virtuozne klavirske kompozicije Geršvina, Kapustina, Armengola, Tanikave i Fazila Saja koje su inspirisane džezom.
Ulaz je slobodan.

Ernest So (1978) trenutno živi u Londonu. Godine 1995. osvaja nagradu u Singapuru kao najbolji izvođač i Betovenovu nagradu, a potom odlazi na prestižnu njujoršku školu za muziku i dramsku umetnost Džulijard. So je honorarni profesor muzike na Univerzitetu Guangsi, a predaje i istoriju muzike i klavir na hongkoškom Institutu za muziku i dramu. Poznat je i po humanitarnom radu.

U okviru programa, predstavićemo i izložbu SVET ZVUKA koju realizujemo već treću godinu uz podršku ERSTE BANKE.Vođenje kroz izložbu SVET ZVUKA počinje u 19.30, a naši saradnici i moderatori izložbe su studenti Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu.

SVET ZVUKA je interaktivna izložba koja se realizuje u okviru projekta Muzej akustike. Interaktivnim eksponatima osvetljava se fenomen zvuka, njegov tajanstveni i bogati svet - od procesa njegovog fizičkog generisanja do doživljaja muzike u koncertnim dvoranama. Softverska rešenja posetiocima omogućavaju da kroz igru, dodavanjem ili oduzimanjem pojedinih instrumenata u nekom ansamblu, spoznaju ulogu svakog od njih u procesu stvaranja muzike, zatim da provere preciznost svoje intonacije i kvalitet svog sluha pevajući dursku lestvicu itd. Na ovogodišnjoj promociji izložbe predstavićemo nove eksponate koji su rezultat radionica mladih naučnika iz oblasti akustike i umetnika koji svojim izvođenjima afirmišu nove tendencije u oblasti umetnosti,zasnovane na novim naučnim saznanjima.

U okviru programa, u holu Kolarčeve zadužbine biće održan koncert ansambla SENSARTIKA koji čine Sonja Kalajić (violina, testera, kastanjete), Darko Armenski (klarinet, saksofon) i Miloš Marić (gitara). Ulaz je slobodan.

Ovogodišnji program povodom Svetskog dana muzike završavamo nastupom ansambla Elemental Culture Collective (SAD) koji počinje u 21 čas u Velikoj dvorani. Ovaj kvintet udaraljki vodi publiku na magično muzičko putovanje oko sveta - od muzike Kita Džereta preko bugarskih narodnih melodija pa do baleta za šest ruku. U njihovom izvođenju, zvuk udaraljki dobija potpuno neočekivan doživljaj!

http://bit.ly/2sGt9no

Ulaznice po ceni od 500 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine.

Detaljan program svih koncerata je dostupan na našem
sajtu.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...