•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Završen Filmski festival u Cannesu, Zlatnom palmom nagrađena švedska satira 'The Square'

Glavnu nagradu na Filmskom festivalu u Cannesu, Zlatnu palmu, dobila je švedska satira o svetu umetnosti "The Square". 70. festival u Cannesu je počeo 17. maja projekcijom filma "Ismael's Ghost" francuskog reditelja Arnauda Desplechin. Trajao je do danas, a za Zlatnu palmu takmičilo se 19 ostvarenja.

Iako je "The Square" bučna i vesela parodija na temu političke korektnosti naišla na dobar prijem publike, čak je i režiser Ruben Östlund bio iznenađen nagradom, prenosi AFP.

“O bože, o bože”, uzviknuo je on nakon proglašenja dobitnika prestižne nagrade.

Holivudskoj glumici nemačkog porekla Diane Kruger dodeljena je nagrada za najbolju glumicu, dok je američkom glumcu Joaquinu Phoenixu pripala nagrada za najboljeg glumca.

Diane Kruger je nagradu donela uloga u filmu “In The Fade”, gde tumači lik majke koja je izgubila porodicu u neonacističkom napadu. Žiri festivala dodelio je večeras glumici Nicole Kidman specijalnu nagradu povodom obeležavanja 70. godišnjice festivala.

Ona nije prisustvovala svečanoj dodjeli nagrada na Francuskoj rivijeri, ali je poslala videoporuku iz Nashvillea, u kojoj izražava duboko žaljenje što večeras nije prisutna na ceremoniji.

Joaquin Phoenix proglašen je za laureata za ulogu u trileru “You Were Never Really Here”, u kojem glumi psihološki poremećenog plaćenog ubicu.

Na Filmskom festivalu u Cannesu večeras je, takođe, Sofia Coppola osvojila nagradu za najbolju režiju, koju joj je doneo film “The Beguiled”, remake drame o građanskom ratu iz 1971. godine, prenio je AP. Sofia je dobila nagradu za najbolju režiju.

Predsednik žirija, španski reditelj Pedro Almodovar, danas je zajedno s ostalim članovima žirija na nepoznatoj lokaciji tokom celog dana razmatrao kome će pripasti Zlatna palma.

U nagradu je ove godine ugrađeno 167 sitnih dijamanata, u znak obeležavanja jubileja manifestacije.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...