•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ciklus predavanja o filmu DEKODIRANjE: TERENS MALIK, četvrtak 25.5.

Dom kulture „Studentski grad“

Ciklus predavanja

DEKODIRANjE

U ovom ciklusu predavanja, kroz opuse Nikolasa Rouga, Dejvida Kronenberga, Terensa Malika, Dejvida Linča i Alehandra Hodorovskog, pokušaćemo da iscrtamo kreativni proces ovih, već odavno kultnih stvaralaca, i otkrijemo skrivene tokove uticaja koji su oblikovali njihova dela.

Predavač: Dragan Dimčić, docent na Katedri za montažu Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu

Četvrtak, 25. maj, 20.00, Mala sala

TERENS MALIK

Vreme sadašnje i vreme prošlo

Prisutna su možda u vremenu budućem

A vreme buduće sadržano u vremenu prošlom.

Ako je čitavo vreme večno prisutno

Čitavom vremenu nema iskupljenja.

(T.S. Eliot - Bernt Norton, Četiri kvarteta)

Tačka koja omogućava sagledavanje i vraćanje smisla u naše živote, tačka koja spaja prošlost, sadašnjost i budućnost u smislenu celinu, ne može biti u istom koordinatnom sistemu sa vremenskom osom. Nju mora stvoriti autor, stvaralac koji će posredno dati ključ, stvoriti filter za pročišćeno iskustvo koje želi da prenese gledaocima. Mitski i alhemijski elementi su retko bili tako dobro utkani u tkivo filma kao u pojedinim delima Terensa Malika. U filmu Drvo života kamera plovi zajedno sa životom, a montaža spaja fragmente prostora i vremena u niz koji svoj smisao dobija tek u tački gde se bezvremeno seče s vremenom. Kroz analizu Malikovih tema i motiva otkrićemo tačku koja ih povezuje.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....