•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako znaÄajna, ili bilo Å¡ta Å¡to se tiÄe sveta kinematografije, možete nam poslati vaÅ¡a viÄ‘enja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 reÄenica, reÄi poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima sliÄne neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

A Good Year (2006)

Film “Dobra godina” snimljen je prema romanu Petera Maylea, koji je poznat i kao autor više scenarija za televizijske filmove (Wicked Willie) i serije (A Year in Provence). Sir Ridley Scott jedan je od najznaÄajnijih savremenih reditelja (Thelma i Louise, Gladijator, Pad crnog jastreba, Kraljevstvo nebesko...), u njegovom se opusu nalaze i ostvarenja koja u pojedinim žanrovima oznaÄavaju prekretnice (Alien - osmi putnik i Blade Runner – IstrebljivaÄ).

"Vino će ti sa svakim gutljajem šaptati u ustima, govoreći potpunu istinu“, reÄenica je koju je Maximilianu davno rekao ujak Henry, još dok je Max (F. Highmore) bio deÄak, a ujak uzgajao vinograd i proizvodio savršeno vino. Sada, nekoliko decenija kasnije, Max Skinner (R. Crowe) više nije deÄak na imanju u Francuskoj, nego berzanski "morski pas", najuspešniji i najslavniji u Londonu. Kad ga njegova pomoćnica Gemma (A. Panjabi) obavesti da je, kao jedini živi rodjak ujaka Henryja (A. Finney), nasledio imanje u Francuskoj na kom je odrastao,ali da mora tamo da otputuje, Max bi mnogo radije kružio po modernim mestima i ubirao plodove svog poslednjeg berzansnkog uspeha, a meÄ‘u njima su skupe veÄere na kojima ga svi dolaze da pozdrave i lepe devojke koje samo Äekaju da ih poželi. Ipak, mora da otputuje. Prvi susret s imanjem i starom kućom vraća deÄaÄke uspomene, miran život s Henryjem uz partije šaha i degustacija vina, uÄenje tenisa, igre s vršnjakom Francisom (D. Bourdon), koji je i sada tamo, kao podsetnik na sve ono što je Max Skinner odavno istisnuo iz pamćenja. Uprkos oÄaravajućoj prirodi i lepim uspomenama, Max želi što pre da proda imanje i da se vrati u London.Ali, stvari će se neoÄekivano zakomplikovati, tako da Max neće stići na važan sastanak u London, zbog Äega će mu šef dati nedelju dana neželjenog odmora, a to je za Maxa ravno paklu. Za komplikacije je najviše kriva lepa Fanny (M. Cotillard), a pojavi će se i navodna ćerka ujaka Henryja...

Ridley Scott jedan je od poslednjih velikih krajnje obrazovanih reditelja koji s jednakom znatiželjom, posvećenošÄ‡u, kulturološkim znanjem i nadahnućem pristupa svakom filmskom žanru, bez obzira radilo se o "ženskom" vojniÄkom filmu (G.I. Jane), pustolovnom filmu iz doba napoleonskih ratova (Dvoboj do istrebljenja), spektaklu o dobu istorijskih otkrića (1492: Otkriće raja), filmu strave stiliziyovanom u duhu engleskih romantika s poÄetka 19. veka (Hannibal) ili setnoj drami o usamljenom varalici (Šibicari). Zbog toga nije bilo neobiÄno da je napravio i romantiÄnu komediju kakva je "Dobra godina”. Glavnu ulogu u filmu glumi R. Crowe, glumac koji se proslavio 2000. upravo u Scottovu filmu "Gladijator" i s kojim je Ridley Scott radio još Äetiri puta - osim komedije "Dobra godina", filmove "AmeriÄki gangster", "Telo od laži" i "Robin Hood".

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2006
Reziser:Ridley Scott
Scenario:Marc Klein, Peter Mayle
Uloge:Russell Crowe, Abbie Cornish, Albert Finney
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada i 2 nominacija
Box office:7.5M USD
Studio:Fox 2000 Pictures, Scott Free Productions, Ingenious Film Partners
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...