•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lech Walesa konačno na filmu

Poljski velikan Lech Walesa će konačno u svojoj domovini dobiti igrani film, a režira ga ugledni režiser Andrzej Wajda. Walesa je najpoznatiji po tome da je pre tri decenije osnovao prvi nezavisni sindikat u jednoj komunističkoj državi. Godine 1983. je dobio Nobelovu nagradu za mir, a nakon rušenja komunizma 1990.godine bio je prvi demokratski predsednik Poljske.

Reditelj Wajda izjavio je da je razgovarao sa Walesom i da se on ne protivi snimanju filma. Scenarista filma je Janusz Glowacki koji je izjavio da će se film zvati jednostavno 'Walesa', a dodao je da je pristao pisati scenarijo za film kada ga je Wajda uverio da će raditi film o Walesi kao običnom čoveku, a ne nekakvoj ikoni.

Walesu će u filmu glumiti Robert Wieckiewicz koji se već požalio da mu je ovo najteža uloga u životu jer glumi stvarnu osobu koja je još živa, a svi je jako dobro poznaju. Walesa je poznat i po svojim radničkim brkovima, a glumac Wieckiewicz je priznao da ne može uzgojiti takve brkove pa će morati da nosi lažne. Snimanje filma počelo je pre par dana, a film bi se trebao pojaviti u bioskope na jesen sledeće godine.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila