•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Live by Night (2016)

Pre nego što je navukao kostim slepog miša, režiser Ben Affleck bio je na putu da postane mladi Clint Eastwood i pričao suštinski značajne američke priče o moralu i heroizmu. Sa vešto izvedenom dramom, smeštenom u eru prohibicije, po imenu „Live by Night“, on nastavlja tamo gde je stao, oslanjajući se na potcenjenu snagu filma „Gone Baby Gone“, neizvesne trke kolima i pucnjave u filmu „The Town“, i humor i grandiozni holivudski sjaj iz filma „Argo“ koji je osvojio Oskara.

Prepun čvrstih fedora, jakih akcenata i prevrtljivih mafijaša, film koji je rezultat svega ovoga je kako izuzetno ubedljiv, tako i zbunjujuće nedokučiv. Nekoliko impresivno odmerenih, a ipak nepovezanih scena dešava se na prohladnim ulicama Bostona koje su ogrezle u kriminalu, kao i u pretoploj okolini Floride koja je puna prodavaca ruma. Međutim, predugačka postavka, prema kojoj Affleckov lik previše puta završava u zatvoru ili bolnici, u kombinaciji sa nekoliko impliciranih završetaka, pravi moćno udubljenje u inače veoma kompetentnom paketu.

Affleck igra nepobedivog veterana iz Prvog svetskog rata koji je postao odmetnik po imenu Joe Coughlin, sina visoko rangiranog policajca (Brendan Gleeson) i ljubavnika devojke ozloglašenog mafijaša (Sienna Miller). Primoran da napusti Boston onda kada njihova afera postane katastrofalna, on se pridružuje trgovini alkoholom kojom se bavi protivnička porodica u Tampi. Dok je usred nelegalnih poslova, on se zaljubljuje u sofisticiranu Graciellau (Zoe Saldana) i suočava se sa starletom koja je postala propovednik (Elle Fanning, koja pouzdano krade svu pažnju tokom scena) i njenim korumpiranim ocem policajcem (Chris Cooper), oboje veoma umešanim u Joeove poslove.

Affleck je sam adaptirao „Live by Night“ prema romanu Dennisa Lehane, koji je takođe bio autor filma „Gone Baby Gone“ u pogledu njegove bostonske teme. Gledanje ovog prenatrpanog polja intrigantnih igrača tera vas da se zapitate da li bi epizodna struktura u stilu „Boardwalk Empire“ bolje odgovarala materijalu. Ipak, ima ovde mnogo kinematografije kojoj se treba diviti. A podsećanje na Affleckov režiserski talenat – koji je nesumnjivo mnogo ostvareniji režiser nego glumac – nije mala stvar.

Žanr:krimi, drama
Godina:2016
Reziser:Ben Affleck
Scenario:Ben Affleck, Dennis Lehane
Uloge:Ben Affleck, Elle Fanning, Brendan Gleeson
Uzrast:R
Award:1 nominacija
Studio:Appian Way, Pearl Street Films, RatPac-Dune Entertainment
Zemlja:United States
Website:www.livebynight.movie
Jezik:engleski
Trajanje:129 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....