•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hollywoodland (2006)

Hollywoodland jedinstveno je, uverljivo istraživanje slave i identiteta, inspirisano jednom od holivudskih, najmanje slavnih zagonetki. Film je rediteljski debi Allena Coultera.

16. juna 1959. glamur Tinseltowna zauvek će izbledeti za glumca Georgea Reevesa, junačkog Čoveka od Čelika u televizijskoj seriji „Supermanove pustolovine“, kada glumac umre u svome domu na Hollywood Hillsu. Pogođen jednim hicem iz puške, Reeves (oskarovac Ben Affleck) ostavlja verenicu – ambicioznu starletu Leonore Lemmon (Robin Tunney) – i milione obožavatelja koji su šokirani njegovom smrću. Ali njegova ožalošćena majka, Helen Bessolo (Lois Smith), ne želi da sumnjive okolnosti njegove smrti ostanu neraščišćene.

Helen traži pravdu, ili bar istinu. Losanđeleska policija zatvara slučaj, ali Helen unajmi – za 50 dolara na dan – privatnog detektiva Louisa Sima (oskarovac Adrien Brody). Simo uskoro sazna da afera koju je Reeves imao s Toni Mannix (Diane Lane, nominovana za Oscara), ženom producenta MGM-ova studija Eddieja Mannixa (Bob Hoskins), možda ima veze sa slučajem. Ali istinu i pravdu nije tako lako naći u Hollywoodu.

Simo sledi tragove koji odišu opasnošću i u visokim i niskim slojevima holivudskoga društva, i reskirajući i vlastiti život. On će uskoro otkriti i vezu slučaja s sopstvenim životom kada slučaj postane gotovo lican i kada nauči više o preminulome Reevesu. Iza holivudske ikone bio je kompleksan čovek koji je Hollywoodu dao svoj život – na više načina.

U vrhunskoj glumačkoj ekipi kritičari su najviše pohvala dodelili Benu Afflecku, koji je za ulogu Georgea Reevesa osvojio nagradu Saturn i Kup Volpe na Venecijanskom festivalu. Scenario za film napisao je Paul Bernbaum, a reditelj je Allan Coulter, koji je osim po filmovima (Remember Me, 2010), poznat i kao reditelj serija "Seks i grad" i "Porodica Soprano", za šta je sedam puta bio nominovan za nagradu Emmy. Za ovaj film Coulter je bio nominovan za venecijanskog Zlatnog lava.

Žanr:biografski, drama, krimi
Godina:2006
Reziser:Allen Coulter
Scenario:Paul Bernbaum
Uloge:Adrien Brody, Ben Affleck, Diane Lane
Uzrast:R
Award:Nominacija za 1 Zlatni Globus, 5 nagrada i 7 nominacija
Studio:Focus Features, Miramax, Back Lot Pictures
Zemlja:United States
Website:www.miramax.com/movie/hollywoodland
Jezik:engleski
Trajanje:126 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...