•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

The Lobster (2015)

Možete li da provalite o čemu se radi u filmu „The Lobster“? To je film koji zahteva da odlučite da li su vam ubitačna neobičnost i visok nivo razmišljanja o ljubavi i životu dovoljni. Ovo je prvi film grčkog režisera Yorgosa Lanthimosa („Dogtooth“) na engleskom jeziku. Film ima zapaženu glumačku ekipu – među kojom su i Collin Farrell, Rachel Weisz i John C. Reilly – pa ćete skoro sat vremena, od dva sata koliko sam film traje, uživati u interesantnom i pametnom sadržaju, koji predstavlja mešavinu čudnih komičnih situacija i zlokobne jeze. Međutim, teško je održati takvu vrstu obmane koju „The Lobster“ prikazuje.

Radnja filma odvija se u hotelu na kraju grada, koji je vredan pomena samo da bi, eto, bio pomenut. Međutim, otkrićete da film ima čudan sistem: obavezno je da samci pronađu partnera, i to pod nadzorom represivnog osoblja, koji predstavljaju vojsku u službi tiranskog uparivanja. Ukoliko ne pronađete partnera u roku od 45 dana, bićete hirurški pretvoreni u životinju po svom izboru (Farrel je već odlučio da će biti jastog). Ukoliko pobegnete, vaše kolege zarobljenici će vas juriti i gađati strelicama u kojima je sredstvo za smirenje. Za svaki uspe[an lov, lovac dobija još jedan dan da provede kao čovek i pokuša da nađe partnera.

Ovo je kinematografija pod znacima navoda, šaljivo pripovedanje koje koristi apsurd ne bi li nam prikazalo način na koji živimo i volimo. U najboljem slučaju, ovaj film ima da par britkih poruka o načinu na koji oblikujemo sebe i druge kako bismo prognali strah od samoće. Još da je samo u stanju da održi svoj nepristojni, nadrealni stav do samog kraja, umesto što nam ga prikazuje u kratkim, oštrim crtama, ali to nije slučaj.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2015
Reziser:Yorgos Lanthimos
Scenario:Yorgos Lanthimos, Efthymis Filippou
Uloge:Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden
Uzrast:R
Award:Nominovan za 1 Oscara, 20 nagrada i 60 nominacija
Box office:8.7M USD
Studio:Film4, Irish Film Board, Eurimages
Zemlja:Greece
Website:www.lobsterfilm.co.uk
Jezik:engleski
Trajanje:119 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...