•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Monster Trucks (2016)

Ponekad vas filmovi sa najnezanimljivijim naslovima mogu iznenaditi. Trenutni slučaj: „Monster Trucks“, žustar porodični film pun duha u kojem se uopšte ne radi o ogromnim vozilima koja se gomilaju jedno iznad drugog u zatvorenim arenama. Umesto toga, radi se o eko-bajci lišenoj preteranog broja poučnih lekcija, predstavljenoj sa dosta energije, razigranih nestašluka, nenametljivih efekata i s veoma iskusnom glumačkom ekipom.

Naftna kompanija, koja je oličena u liku svog izvršnog direktora (pohlepnog Roba Lowea), obavlja bušenja u Severnoj Dakoti i u jednom trenutku naiđe na granicu podzemne vode prepune bioloških aktivnosti. Tom prilikom gejzir oslobađa bićekoje nalazi svoj put do srednjoškolca po imenu Tripp (Lucas Till, novi MacGyver), koji živi u malom gradu i čiji zgodan stas i simpatično lice prikrivaju njegov status autsajdera. Tripp, koji živi sa svojom majkom, pripadnicom radničke klase (Amy Ryan), i koji mrzi njenog dečka šerifa (Barry Pepper), voli da se bavi mehaničarskim radovima i traži „nešto na četiri točka što će ga odvesti odatle“.

Radeći na otpadu, Tripp se vezuje za to stvorenje, kojem daje ime Creech nakon njihovog inicijalnog susreta koji odiše motivima iz „E.T“-ja. Creech, ogromni glavonožac, opstaje zahvaljujući nafti i naseljava se u Trippovom oronulom kamionu, ponekad mu drsko oduzimajući kontrolu nad istim. (On je zapravo kreacija inspirisana CGI-jem, naizmenično opasna i detinjasta, sa izražajnim očima, strašnim zubima i nezadrživim smehom.)

Na samoj lokaciji za bušenje, Creecheve rođake zarobljavaju, a naftna kompanija zadužuje jednu jako tešku osobu (Holt McCallany) da uhvati Creecha. Ujedinjenje Creecha i njegovih srodnika postaje zadatak za Trippa, simpatičnog geologa (Thomas Lennon) i Trippovu prijateljicu Meredith (simpatičnu Jane Levy, poznatu po filmovima „Don’t Breathe“ i „Fun Size“, koji je potcenjen). Sledi jurnjava po gradu i okolini sa svim ludim efektima, što vodi ka nežnom vrhuncu ovog filma. Režiser Chris Wedge („Ice Age“) je sa ovim filmom napravio okretan debi, koji je u velikoj meri zapravo prava, živa akcija koju održava njeno srce, humor i nežna savest.

Žanr:animacija, avantura, akcija
Godina:2016
Reziser:Chris Wedge
Scenario:Derek Connolly, Matthew Robinson
Uloge:Lucas Till, Jane Levy, Thomas Lennon
Uzrast:PG
Studio:Disruption Entertainment, Nickelodeon Movies, Paramount Animation
Zemlja:United States
Website:www.monstertrucksmovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...