•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Shut In (2016)

Osim toga što u glavnoj ulozi ima Naomi Watts, malo toga razdvaja triler „Shut In“ od slabe melodrame napravljene za TV program. Wattsova tumači ulogu Mary Portman, udovice i dečjeg psihologa, koja se brine o svom osamnaestogodišnjem pastorku, Stephenu (Charlie Heaton iz serije „Stranger Things“). Ona postaje sve zabrinutija kada jedan od njenih mladih pacijenata nestane. (On nastavlja da joj se javlja u snovima). Dok Mary gubi san, njena paranoja se pogoršava, ali ipak monoton scenario Christine Hodson ne uspeva da prikaže psihološku borbu kroz koju Mary prolazi kao išta teže od gubljenja ključeva.

Škriputavi zvuci stepenica navode Mary da veruje da je nešto u kući i proganja nju i Stephena: „Shut In“ koristi svaki lažni kliše iz horora, od složenih sekvenci noćnih mora do rakuna koji se iznenada pojavljuje iz kante za smeće. Zvečanje na muzičkim numerama pokušava da stvori napetost tamo gde je nema. „Shut In“ pokušava da imitira napetost balansiranja tuge sa brigom o detetu koje je tako uspešno obavljeno u filmu „The Babadook“, ali nema onog rastućeg osećaja jeze – još manje pretnje od opasnosti – sve do zadnjeg, predvidivog akta.

Čak i nakon što zaplet napravi ljigavi pivot, filmu „Shut In“ nedostaje uverenja da dopusti tom B-filmskom elementu da teče svojim tokom. Umesto toga, film nam pruža mehaničku, klimaktičnu poteru kroz Marynu seosku kuću, oslanjajući se na dosta slučajnosti u tajmingu. Pod neinspirativnim rediteljskim pravcem Farrena Blackburna većina glumačke postave ispoljava manje od dve emocije. Wattsova je, kao i obično, uradila svoj posao za pohvalu, ali na kraju, kao što naslov sugeriše, udara u zid.

Žanr:drama, triler
Godina:2016
Reziser:Farren Blackburn
Scenario:Christina Hodson
Uloge:Naomi Watts, Charlie Heaton, Jacob Tremblay
Uzrast:PG-13
Studio:Transfilm, Canal+, Ciné+
Zemlja:Canada
Jezik:engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu