•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminula francuska glumica Mišel Morgan

Glumica Mišel Morgan, jedna od najvećih francuskih glumica dvadesetog veka, ljubiteljima filma poznata kao žena s najlepšim očima u francuskom filmu, umrla je danas, 20. decembra, u 97. godini, saopštila je njena porodica.

“U njenoj 97. godini najlepše oči francuskog filma zatvorile su se zauvek u utorak ujutru, 20. decembra”, navodi se u saopštenju koje je izdala porodica.

Mišel Morgan je igrala u oko 70 filmova, a proslavila se ulogom u filmu “Obala u magli” Marsela Karnea iz 1938. godine u kome joj je partner bio veliki glumac Žan Gaben. Poznate su njene uloge u filmovima “Veliki manevri” Renea Klera sa Žerarom Filipom, “Pali idol” reditelja Karola Rida iz 1948. i “Fabiola” iz 1949. godine.

Već kao poznata glumica, dobila je prvu nagradu za najbolju žensku glavnu ulogu u istoriji Kanskog filmskog festivala 1946. godine za rolu u filmu “Pastoralna simfonija” Žana Delanoa, adaptaciji istoimenog romana Andrea Žida.

Mišel Morgan, koja je bila oličenje francuskog glamura, publika je dva puta birala za najpopularniju francusku glumicu.

Tokom Drugog svetskog rata napustila je domovinu i pokušala da nastavi karijeru u Holivudu. U Holivudu joj nisu davali atraktivne uloge u vratila se u Francusku posle rata.

Verska ceremonija biće održana u petak u Neji-sir-Senu blizu Pariza, gde je rodjena, posle čega će biti sahranjena u Parizu, navela je porodica.

Website:beta.rs
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila