•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Bertha Foundation Južne Afrike investirala $2.4 miliona u dokumentarac

Južnoafrička Bertha Foundation koja je partner sa Channel 4 BRITDOC Foundation lansirala je novac za dva dokumentarca u vrednosti od $2.4 miliona u periodu od tri godine.

Dostupni svim filmskim stvaraocima širom sveta, fondacija će podržati „strastvene individualiste, snažne vođe i aktiviste koji bi stvorili društvene promene“, rekla je Rebecca Lichtenfeld iz Bertha Philanthropies. "Fondacija veruje u važnost dokumentaraca i njegovu pozitivnu vrednost da dovede do društvenih promena. Ponosni smo što smo partneri sa BRITDOC i što zajedno možemo da lansiramo ove dve nove inicijative.“

Filmovi treba da prikazuju značajne priče našeg vremena, da raskrinkaju nepravdu, da otvore oči neprijavljenim problemima i da postave kamere u regionima ranije neviđenim. £250,000 godišnje, tri godine za redom, biće omogućeno snimateljima uz mešavinu grantova i ulaganja.

Samo oni snimatelji koji inteligencijom, strategijom i dobro osmišljenim kampanjama mogu da dovedu do izmena na lokalnom, regionalnom i glabalnom nivou biće omogućen grant.

Steve Jamesov „The Interrupters“, dobio je prvi grant iz Connect Fonda, a Soniyin Kirpalanin „We the People“ je prvi projekat koji će podržati Documentary Journalism Fond.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila