•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Projekcija 'Zaveštanja' - nesvakidašnjeg dokumentarnog filma o stradanju u NDH - 5. decembra u Art bioskopu Kolarac

Nakon veoma uspešne premijere dokumentarnog filma “Zaveštanje” u okviru Slobodne zone, koju je ovaj festival proglasio “Najemotivnijim momentom cele ovogodišnje Zone”, ostvarenje Ivana Jovića sastavljeno od svedočanstava ljudi koji su preživeli genocid u Nezavisnoj državi Hrvatskoj u periodu od 1941. do 1945. godine, biće zbog velikog interesovanja prikazano u beogradskom u Art bioskopu Kolarac, 5. decembra u 18:30h. Ulaznice su u prodaji na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 250 dinara.

Rasprodatoj premijeri “Zaveštanja” 13. novembra u Domu omladine Beograda su, pored filmske ekipe, prisustvovali i neki od junaka filma ˗ članovi udruženja logoraša koji su preživeli stradanje u NDH, a publika ih je nakon filma pozdravila dirljivim dugotrajnim aplauzom.

„Zaveštanje” se sastoji isključivo od emotivnih i katarzičnih svedočenja preživelih, bez korišćenja arhivskog materijala – fotografija i istorijskih snimaka koje su uglavnom načinili zločinci, jer je to njihova, dehumanizovana vizura stradalih. Po ovome, film je blizak najznačajnijem filmu o Holokaustu: višečasovnom ostvarenju Kloda Lancmana „Šoa”.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...