•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ja, Danijel Blejk od sutra u bioskopima širom Srbije

Nakon brojnih rasprodatih projekcija na ovogodišnjem Festivalu autorskog filma, novi film Kena Louča „Ja, Danijel Blejk“ od sutra na redovnim reperotarima bioskopa širom Srbije.

Ovaj socijalno angažovani film govori o borbi malog čoveka sa sistemom, odnosno naporima stolara Danijela Blejka da dobije socijalnu pomoć u Britaniji nakon infarkta.

Danijel Blejk radi kao stolar veći deo svog života u Njukaslu. Sada, po prvi put, treba mu pomoć od države. Putevi mu se ukrštaju sa Kejti, samohranom majkom dvoje dece, Dejzi i Dilana. Kejtina jedina šansa da pobegne iz sobe hostela u Londonu je da prihvati stan u gradu koji ne poznaje, koji je udaljen skoro 500 km. Danijel i Kejti se nalaze u ničijoj zemlji, upleteni u “bodljikavu žicu” birokratrije savremene Britanije.

Ken Louč (1936) je engleski filmski i televizijski reditelj. Poznat je po naturalističkom stilu i socijalno angažovanim delima, kao i po socijalističkim životnim idealima. Na Kanskom festivalu 2016. godine, sa filmom Ja, Danijel Blejk’’ osvojio je drugu po redu Zlatnu palmu (nakon filma Vetar koji njiše ječam’’ nagrađenog 2006). Louč je i jedan od začetnika žanra dokumentarne drame, nastale kombinovanjem italijanskog neorealizma i francuskog novog talasa. Poznat kao politički aktivista i levičar, režirao je filmove koji su osvojili brojne nominacije i nagrade na prestižnim svetskim festivalima. Pored Kanskog, osvajao je priznanja na Berlinskom i Venecijanskom festivalu, a dobitnik je i britanske nagrade BAFTA.

Publika se može upoznati sa životom Danijela Blejka od 1. decembra u bioskopima širom Srbije.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu