•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prošlo je 40 godina od premijere filma 'Rocky'

Na današnji dan 1976. godine prikazan je legendarni film 'Rocky', najpoznatiji film o boksu u istoriji kinematografije.

Prije 40 godina, "Rocky" je publici širom sveta predstavio priču o usponu Rockyja Balboe, skromnog boksera iz Philadelphije čiji lik je utelovio glumac Sylvester Stallone.

Stallone je prvu verziju scenarija filma napisao za 20 sati inspirisan legendarnim duelom između Muhammada Alija i Chucka Wepnera.

Producenti su prihvatili njegov scenario i bili su spremni da za njega plate 125.000 dolara, ali su za glavnog glumca hteli nekog od tadašnjih hollywoodskih velikana.

Tada anonimni Stallone dopustio je snimanje filma pod ultimativnim imperativom da on bude glavni lik. Bio je to prvi od ukupno šest filmskih nastavaka o Bolboi u režiji Johna G. Avildsena.

"Rocky" je u to vreme snimljen s budžetom manjim od jednog miliona dolara, nakon čega je zaradio više od 225 miliona dolara. Film je osvojio i tri prestižna Oscara, uključujući onaj za najbolju fotografiju, najbolji film i najbolju režiju.

Jedna od najupečatljivijih scena iz Rockyja koje su ušle u filmsku istoriju je ona u kojoj Balboa trči stepenicama muzeja umetnosti u Philadelphiji, gde pobednički podiže ruke i skače. Danas na tom mestu, 40 godina kasnije, stoji skulptura slavnog filmskog junaka.

Film je prožet porukom o neodustajanju uprkos nedaćama, životnoj borbi i verovanju u sebe.

Rocky Balboa postao je simbolom hrabrosti, odlučnosti i istrajnosti, a sportska drama o uterivaču dugova koji je ostvario "američki san" dobila je još pet nastavaka: Rocky 2, Rocky 3, Rocky 4, Rocky 5 i Rocky Balboa, koji je trebao biti oproštajni film, ali je 2015. snimljen novi nastavak Creed.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...